Sivasspor-Muğlaspor Maçında Hakem Kararları Gündemde
Trendyol 1. Lig’in 7. haftasında Sivasspor, sahasında karşılaştığı Muğlaspor ile 1-1 berabere kaldı. Karşılaşmanın ardından Sivasspor Başkanı Burak Özçoban, maçın hakemi Fatih Tokail ile VAR hakemlerinin verdiği kararlar hakkında sert açıklamalarda bulundu.
Özçoban, Sivasspor’un uzun süredir karşılaşmalarda yaşadığı hakem kararları konusunda ilk kez bu kadar açık şekilde konuşma gereği duyduğunu belirtti. Sivasspor Başkanı, özellikle maç içerisinde yaşanan bazı pozisyonların değerlendirilme biçimine tepki göstererek kulübün hakkını aramak konusunda kararlı olduklarını ifade etti.

Burak Özçoban’dan Hakem Fatih Tokail’e Tepki
Sivasspor Başkanı Burak Özçoban, karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamada, 15 aydır kulüp başkanlığı görevini yürüttüğünü ve ilk kez bir maçın ardından bu şekilde açıklama yapma ihtiyacı hissettiğini söyledi.
Özçoban, daha önce verilmemesi gerektiğini düşündükleri bir penaltı kararıyla gündeme gelen hakemin Sivasspor maçına atanmasını eleştirdi. Maçın hakem yönetiminin karşılaşmanın sonucunu etkilediğini savunan Özçoban, VAR hakemlerinin de bazı kritik pozisyonları nasıl değerlendirdiğinin açıklanması gerektiğini dile getirdi.
Sivasspor Başkanı, özellikle rakip oyuncunun topa eliyle müdahale ettiğini düşündükleri pozisyonun yanı sıra, Muğlaspor’un attığı gol öncesinde faul bulunduğunu savundu. Özçoban ayrıca Manaj’ın attığı golde herhangi bir ihlal olmadığını düşündüklerini, buna rağmen oyunun durdurulmasına da tepki gösterdi.

Sivasspor Kulübü Gerekli İtirazları Yapacak
Hakem kararlarının ardından kulübün federasyonla ilişkilerinin bozulmasının amaçlandığını düşündüğünü belirten Özçoban, buna izin vermeyeceklerini ifade etti. Hakemler konusunda kulislerin devam ettiğini savunan Sivasspor Başkanı, kulüp olarak tüm hukuki ve idari yollarla haklarını arayacaklarını söyledi.
Özçoban, karşılaşmada yaşandığını düşündükleri hakem hatalarıyla ilgili görüntüleri de kullanarak yazılı bir açıklama hazırlayacaklarını belirtti. Sivasspor’un ilgili mercilere gerekli itirazları yapacağını vurgulayan başkan, kulübün haklarının takipçisi olacaklarını kaydetti.
Sivasspor Başkanı ayrıca Türk futbolunda hakem yönetimleri konusunda daha kapsamlı bir değerlendirme yapılması gerektiğini savundu. Kulüplerin sezon boyunca önemli emek verdiğini belirten Özçoban, maçlarda alınan tartışmalı kararların takımların çalışmalarını olumsuz etkilediğini dile getirdi.

Özçoban: “Kimse Sivasspor’dan Büyük Değildir”
Burak Özçoban, açıklamasının devamında Sivasspor’un hakkının yenmesine izin vermeyeceklerini vurgulayarak, kulübün bütün mecralarda gerekli girişimleri sürdüreceğini söyledi.
Türk futbolunun hakem kararları nedeniyle zarar görmemesi gerektiğini ifade eden Özçoban, kulüplerin ortaya koyduğu emeğe dikkat çekti. Hakemlerin sahadaki kararlarının takımların sezon içerisindeki mücadelesi açısından büyük önem taşıdığını belirten Sivasspor Başkanı, yaşananların yalnızca Sivasspor açısından değil, Türk futbolundaki tüm kulüpler açısından değerlendirilmesi gerektiğini savundu.
Özçoban, açıklamasının sonunda Sivasspor taraftarından da karşılaşmada alınan 1-1’lik beraberlik nedeniyle özür diledi. Sivasspor Başkanı, kulübün bundan sonraki süreçte haklarını korumak için gerekli bütün adımları atacağını bir kez daha vurguladı.