Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
13°

Sivaslı Sporcular Tarih Yazdı! Kentte Büyük Coşku

Avrupa halter şampiyonu Mustafa Eliş ile güreşte dünya ikincisi Yüksel Sarıçiçek, Sivas’ta çiçekler ve halaylarla karşılandı.

Sivaslı Sporcular Tarih Yazdı! Kentte Büyük Coşku

Sivaslı Şampiyonlara Sivas İşi Karşılama

Uluslararası arenada elde ettikleri başarılarla Türkiye'ye ve Sivas'a büyük gurur yaşatan milli sporcular Mustafa Eliş ve Yüksel Sarıçiçek, memleketlerinde coşkuyla karşılandı. Avrupa halter şampiyonu Eliş ile güreşte dünya ikinciliği elde eden Sarıçiçek için Sivas girişinde karşılama töreni düzenlendi.

3 Altın Madalyayla Avrupa Şampiyonu Oldu

Arnavutluk’ta gerçekleştirilen Gençler ve U23 Avrupa Halter Şampiyonası’nda mücadele eden milli halterci Mustafa Eliş, 65 kilo kategorisinde önemli bir başarıya imza attı.

Koparmada 126, silkmede 156 ve toplamda 282 kilogram kaldıran Eliş, üç kategoride de altın madalya kazanarak Avrupa şampiyonu oldu.

2025 yılında da Avrupa şampiyonluğuna ulaşan başarılı sporcu, 2026 yılında elde ettiği derecesiyle başarısını tekrarladı.

Güreşte dünya ikinciliği kazanan Sivas'ın Zara ilçesinden Yüksel Sarıçiçek de uluslararası başarısıyla şehrin gururu oldu.

Şampiyonlar Halaylarla Karşılandı

Sivas Bölge Trafik Müdürlüğü önünde düzenlenen karşılama programında sporculara çiçekler takdim edildi. Katılımcılar, şampiyon sporcuların başarısını halaylar çekerek kutladı.

Törene Sivas Gençlik ve Spor İl Müdürü Şahin Ertem, şube müdürleri, antrenörler ve sporcular katıldı.

Sporcularla gurur duyduklarını belirten Şahin Ertem, son yıllarda Sivas'ta hem spor tesisleri hem de sportif başarı açısından önemli gelişmeler yaşandığını ifade etti.

Ertem, Türkiye'yi uluslararası organizasyonlarda başarıyla temsil eden sporculara teşekkür ederek başarılarının devamını diledi.

Yüksel Sarıçiçek: "Hedefim Dünya Şampiyonluğu"

Güreşte dünya ikinciliği elde eden Yüksel Sarıçiçek, ilk kez katıldığı Büyükler Dünya Şampiyonası'ndan madalyayla dönmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Sarıçiçek, kendisine gösterilen ilgiden dolayı teşekkür ederek gelecek yıllarda dünya şampiyonluğunu kazanmayı hedeflediğini belirtti.

Avrupa şampiyonu Mustafa Eliş ise Türkiye'yi yeniden başarıyla temsil etmekten gurur duyduğunu dile getirerek kendisine destek verenlere teşekkür etti.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız