"Terörsüz Türkiye" Sürecinde Kritik Dönemeç: Çerçeve Yasa Teklifinin Adı Belli Oldu!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin çağrılarıyla ivme kazanan "Terörsüz Türkiye" sürecinde yasal altyapı aşamasına geçildi. Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) sunulması beklenen çerçeve yasa teklifinin adı "Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesi" olarak netleşti.
Teklif Milletvekillerinin İmzasına Açıldı
AK Parti TBMM Grubu tarafından hazırlanan ve vekillerin imzasına sunulan kanun teklifinin, ortak imzayla Meclis Başkanlığı'na teslim edilmesi planlanıyor. AK Parti’nin süreç kapsamında Yeni Parti ile de temaslarını sürdürdüğü öğrenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuya ilişkin yaptığı son değerlendirmede, yasal düzenlemenin Meclis gündemine gelmesiyle sürecin daha da ivme kazanacağını vurguladı. MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız ise düzenleme konusunda tam bir mutabakat sağlandığını belirtti.
TBMM Başkanı Kurtulmuş: "Kişiye Özel Af ya da Genel Af Yok"
Sürecin hukuki boyutuna dair açıklamalarda bulunan TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, düzenlemenin kesinlikle bir genel af ya da kişiye özel bir düzenleme içermediğini altını çizerek ifade etti. Teklifin geçici ve müstakil bir yasa niteliğinde olacağını belirten Kurtulmuş, temel amacın örgütün silah bırakmasının tespiti ve sürecin açık hukuk ilkeleriyle yürütülmesi olduğunu kaydetti. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de yasa teklifini Meclis tatile girmeden yasalaştırmayı hedeflediklerini duyurdu.