Sivas’ta Trafik ve İlk Yardım Haftasında Farkındalık Etkinlikleri Düzenlendi
“Bir Kural Bir Ömür” temasıyla düzenlenen programlarda, çocuklara trafik bilinci kazandırmaya yönelik eğitici ve eğlenceli aktiviteler yapılırken, vatandaşlara trafik güvenliğinin önemi hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu.
Etkinlikler kapsamında ayrıca engelli bireylerin trafikte daha görünür olmasını sağlamak amacıyla Türkiye’de ilk kez uygulanan bir çalışma hayata geçirildi. Bu kapsamda 50 akülü araç kullanıcısına reflektör özellikli yelek dağıtıldı. Yaklaşık 1 kilometre mesafeden fark edilebilen yeleklerin, özellikle gece ve düşük görüş koşullarında trafik güvenliğini artırması hedefleniyor.
Yetkililer, çocukların bilinçli bireyler olarak yetişmesi, engelli vatandaşların trafikte daha güvenli şekilde hareket edebilmesi ve trafik kurallarına uyulan bir kültürün yaygınlaştırılması için çalışmaların kararlılıkla sürdüğünü ifade etti.