Cinayete Kurban Giden Baba ve Oğlu Sivas’ta Toprağa Verildi
Sivas’ta 15 Mart Pazar günü iftar sonrası evde çıkan tartışmada hayatını kaybeden baba Süleyman Y. ve oğlu Mehmet Y., son yolculuklarına uğurlandı. Cenaze töreni, Ayyıldız Camii’nde öğle namazını müteakip kılındı. Baba ve oğulun yakınları, gözyaşlarıyla helallik aldı ve cenazeleri Yukarı Tekke Sıra Mezarlığı’na defnedildi.

Olay, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde meydana gelmişti. İftar sonrası evde başlayan tartışma, silah sesleriyle trajik bir boyut kazandı. Tartışmada baba Süleyman Y. ve oğlu Mehmet Y. yaşamını yitirdi, babaanne N.Y. ise omzundan yaralanarak hastaneye kaldırıldı.
Olayın ardından polis ekipleri tarafından gözaltına alınan ailenin en küçük çocuğu U.B.Y. (15), sorgusu ve işlemlerin ardından Sivas Numune Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildi. 15 yaşındaki çocuk, daha sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Cenaze törenine çok sayıda aile yakını ve mahalle sakinleri katıldı. Baba ve oğulun yakınları, yaşanan trajik olayın derin üzüntüsünü gözyaşlarıyla dile getirdi. Cenaze namazının ardından mezarlığa defnedilen Süleyman Y. ve Mehmet Y.’nin yakınları, toplumsal dayanışma ve taziye mesajlarıyla birbirlerine destek oldu.
Olay, Sivas’ta aile içi şiddetin ve silahlı tartışmaların ne kadar yıkıcı sonuçlar doğurabileceğini bir kez daha ortaya koydu. Yetkililer, benzer trajedilerin yaşanmaması için toplumsal farkındalık ve aile içi iletişimin önemine dikkat çekiyor.