Kızılırmak’ta Nadir Görülen Su Samurları Kamerada Görüntülendi
O anlar cep telefonu kamerasına yansırken, doğa tutkunları için dikkat çekici görüntüler ortaya çıktı.
Doğa yürüyüşü yapmak üzere Kızılırmak kenarında bulunan Ebubekir Tağzade, Türkiye’nin en uzun nehri olan Kızılırmak’ın tarihi Eğri Köprü mevkisinde ilerlediği sırada su yüzeyinde olağandışı bir hareketlilik fark etti. Bir süre gözlem yapan Tağzade, kısa süre sonra bölgede su samurlarını gördü.
Son günlerde etkili olan yağışlar ve kış mevsiminin sert geçmesi nedeniyle Kızılırmak’ta su seviyesinin belirgin şekilde yükseldiği gözlemlendi. Artan su seviyesiyle birlikte bölgedeki doğal yaşamın da daha görünür hale geldiği ifade edildi. Nadir rastlanan su samurları, bir süre su yüzeyinde hareket ettikten sonra gözden kayboldu.
“Nadir görüldükleri için kayda aldım”
Yaşadığı karşılaşmayı anlatan Ebubekir Tağzade, Sivas’ta bu tür canlıların görülmesinin sevindirici olduğunu belirterek şunları söyledi:
“Doğada yürüyüş yapmak için Türkiye’nin en uzun nehri Kızılırmak kıyısındaydım. Sivas’ta çok nadir görülen su samurlarıyla karşılaştım. Son günlerde yağışların artması ve kışın sert geçmesi nedeniyle Kızılırmak’ta su seviyesi ciddi şekilde yükselmişti. Eğri Köprü üzerinde yürürken su samurlarını fark ettim. Nadir görüldükleri için ben de kayda aldım. Nesli tükenme tehlikesi altında olan bu tür canlıların Sivas’ta görülmesi ve popülasyonlarının arttığını duymak sevindirici. Bu canlıları korumak ve doğaya sahip çıkmak gerekiyor.”