Milli Dayanışma Kurulu ilk toplantısını 24 Ağustos'ta yapacak
“Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun” kapsamında oluşturulan kurul, ilk toplantısını 24 Ağustos 2026 Pazartesi günü gerçekleştirecek.
Yaklaşık iki yıldır devam eden Terörsüz Türkiye süreci, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gerçekleştirilen tarihi oturumun ardından yasal zemine taşındı. Bu kapsamda oluşturulan kurulun ilk toplantısının tarihi de netleşti.
Açıklama Cevdet Yılmaz’dan
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, TBMM’de 467 oyla kabul edilen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanarak Resmi Gazete’de yayımlanan kanunun hayırlı olmasını diledi.
Yılmaz, kanunda tanımlanan ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı başkanlığında faaliyet gösterecek kurulun, kanunun yayımlanmasıyla birlikte resmen kurulduğunu belirtti. Kurul üyesi bakanlıklar ve kurumların da kendi sorumluluk alanlarındaki çalışmalara vakit kaybetmeden başladığını ifade etti.
İlk Toplantının Gündemi Belli Oldu
Cevdet Yılmaz, kurulun ilk toplantısının 24 Ağustos Pazartesi günü yapılmasının planlandığını belirterek toplantının gündemine ilişkin de bilgi verdi.
Buna göre toplantıda, kurulun çalışma usul ve esasları ele alınacak. Ayrıca silahların bırakılması ve fesih sürecinin ihtiyaçları doğrultusunda oluşturulacak alt komisyonlar değerlendirilecek.
Kurul üyelerinin gündeme getireceği ve kurumlar arasında koordinasyon gerektiren konuların da toplantıda ele alınması bekleniyor.
Yılmaz, kurulun milli birlik, kardeşlik ve huzur ortamının güçlendirilmesi amacıyla etkin bir koordinasyon içerisinde çalışacağını belirterek, 7595 Sayılı Kanun kapsamında verilen tüm görev ve sorumlulukların yerine getirilmesi için yoğun çalışma yürütüleceğini kaydetti.