reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
7
sivas360 Gündem Mescid-i Aksa 41 Gün Sonra İbadete Açıldı

Mescid-i Aksa 41 Gün Sonra İbadete Açıldı

İsrail'in ABD ile İran'a yönelik saldırıların ardından kapattığı Mescid-i Aksa, 41 günün ardından ibadete açıldı. Yaklaşık 3 bin Müslüman, sabah namazında saf tuttu.

KAYNAK: İHA

 

İsrail işgali altındaki Doğu Kudüs’ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksa, kapalı kaldığı 28 Şubat’tan bu yana yeniden ibadete açıldı. Müslümanlar, sabah namazını kılmak için Mescid-i Aksa’ya akın etti.

Filistin medyasına göre, İsrail güçlerinin kimlik kontrolü yapması, bazı gençlerin içeri girişini engellemesi ve kapıda bazı ziyaretçilere müdahalede bulunması gibi sıkı önlemlere rağmen yaklaşık 3 bin Müslüman, Mescid-i Aksa’da sabah namazında saf tuttu.

İsrail'den provokasyon

Mescid-i Aksa’nın sabah ezanıyla birlikte açılmasının ardından, İsrailli Yahudi yerleşimciler İsrail polisinin koruması altında Mescid-i Aksa külliyesine baskın düzenledi.

41 gündür kapalıydı

İsrail yönetimi, 28 Şubat’ta ABD ile birlikte İran’a başlattıkları saldırıları bahane göstererek “toplu buluşmaları engelleme” gerekçesiyle Mescid-i Aksa’yı kapatmıştı.

Kudüs İslam Vakıfları Dairesi, dün Mescid-i Aksa’nın sabah namazı için yeniden açılacağını ve herkesin girişine izin verileceğini açıklamıştı.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...