Özgür Özel'den çok konuşulacak "yeni parti" mesajı
Kentte önemli ziyaretlerde bulunan Özel, Cumhuriyet Halk Partisi’nde yaşanan gelişmeler ve siyasi gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Özel ve beraberindeki CHP heyeti, merkez Sur ilçesinde esnaf ziyaretleri gerçekleştirirken, tarihi Dört Ayaklı Minare önünde 11 yıl önce yaşanan terör saldırısında hayatını kaybeden eski Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’yi andı.
Programı kapsamında Bismil ilçesine geçen Özel, bazı ziraat odalarının başkanlarıyla görüştü. Ardından Tunceli’de 6 yıldır kayıp olan üniversite öğrencisi Gülistan Doku’nun ve Van’da yaşamını yitiren üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş’in ailelerini ziyaret ederek destek mesajı verdi.
Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle yaptığı toplantıda Diyarbakır’ın Türkiye açısından önemine dikkat çeken Özel, kentin tarih, kültür ve siyaset alanında önemli bir merkez olduğunu belirtti.
CHP’de yaşanan tartışmalara da değinen Özel, bunun partinin iç meselesi olarak değerlendirilmemesi gerektiğini savunarak, “Mesele otokratlarla demokratlar arasında bir meseledir” ifadelerini kullandı.
Gençlerle buluşmasında soruları yanıtlayan Özel, CHP’nin iktidar hedefi doğrultusunda çalışmalarını sürdüreceğini söyledi. Türkiye genelinde ziyaretlerine devam ettiklerini belirten Özel, Diyarbakır’da gördükleri ilgi ve desteğin kendileri için önemli olduğunu ifade etti.
Partiye yönelik olası gelişmelere ilişkin de konuşan Özel, hukuki ve teknik hazırlıkların sürdüğünü belirterek, CHP’nin seçimlere katılabilmesi için gerekli adımların atılacağını söyledi.
Özel, “Biz iktidar yürüyüşünü CHP’de sürdürmek istiyoruz. Ancak CHP’ye atanan kayyum, ‘İktidar yürüyüşünü bırak, gel benimle güreşe tutuş’ diyorsa onları orada bırakırım, ben iktidara yürümeye devam ederim” dedi.