Ömer Çelik'ten Özgür Özel'e sert tepki
Özel, konuşmasında Ataşehir Belediyesi ve Onursal Adıgüzel hakkında yürütülen soruşturmaya değinerek iktidara yönelik eleştirilerde bulundu.
Özel’in miting sırasında kullandığı ifadeler, seçim sonrası siyasi dengelere ilişkin değerlendirmeleri ve bazı isimlere yönelik eleştirileri kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.
Bu açıklamalara AK Parti cephesinden sert bir yanıt geldi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Özel’in sözlerinin siyasi karşılığının olmadığını belirterek eleştirilerde bulundu.
Çelik açıklamasında, Özgür Özel’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti ve Cumhur İttifakı’na yönelik sözlerinin “siyasi yetersizliğin göstergesi” olduğunu ifade etti. Ayrıca Özel’in açıklamalarını “siyasi cehaletin yansıması” olarak nitelendirdi.
Ömer Çelik, Özel’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın politikalarına yönelik eleştirilerini “hükümsüz” olarak değerlendirirken, Türkiye’nin izlediği dış politika ve stratejilere ilişkin söylemlerinin de gerçeği yansıtmadığını savundu.
Çelik, Özel’in siyaset tarzını eleştirerek, “vesayet” tartışmaları üzerinden yaptığı değerlendirmelerin kendi politik yaklaşımıyla çeliştiğini ileri sürdü.
Yaşanan bu karşılıklı açıklamalar, siyasi gündemde tartışmaların devam edeceğini gösteriyor.