reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
11
sivas360 Genel Öğrenciler için alınan önlemlere yenisi eklendi! Tas kafa tıraşı o ilde yasaklandı

Öğrenciler için alınan önlemlere yenisi eklendi! Tas kafa tıraşı o ilde yasaklandı

Türkiye genelinde okullarda artan güvenlik endişeleri, yeni uygulamaları da beraberinde getirdi.

MUHABİR: Haber Merkezi

Öğrenciler için alınan önlemlere yenisi eklendi! Tas kafa tıraşı o ilde yasaklandı

Özellikle son dönemde eğitim kurumlarında yaşanan şiddet olayları sonrası, okul yönetimleri daha sıkı tedbirler almaya başladı.

Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’ta meydana gelen silahlı saldırıların ardından, öğrencilerin güvenliğini sağlamak amacıyla birçok okulda giriş-çıkış denetimleri artırıldı. Bununla birlikte disiplin kurallarında da bazı değişikliklere gidilerek okul ortamında daha kontrollü bir yapı oluşturulması hedeflendi.

Bu kapsamda dikkat çeken uygulamalardan biri de Samsun’daki bir lisede hayata geçirildi. Okul yönetimi, öğrenciler arasında “tas kafa” olarak bilinen aşırı kısa saç modeline izin verilmemesi yönünde karar aldı. Yeni düzenleme, okul kuralları çerçevesinde uygulanmaya başlanırken, karar öğrenci ve veliler arasında tartışma konusu oldu.

Yetkililer, alınan önlemlerin temel amacının eğitim ortamında güvenliği ve disiplini sağlamak olduğunu vurguladı. Uygulamaların ilerleyen süreçte farklı okullarda da yaygınlaşabileceği ifade ediliyor.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...