CHP kurultayı ceza davası 16 Eylül'e ertelendi
Ankara 26. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın 6’ncı duruşmasına, CHP’de Özgür Özel’in genel başkan seçildiği ve daha sonra mutlak butlan kararıyla iptali gündeme gelen Kasım 2023’teki kurultaya ilişkin 12 sanıklı dosya ele alındı.
Duruşmada savunma yapan İBB iştiraki Beltur’un Yönetim Kurulu Başkanı Özgen Nama, 30 yıllık CHP üyesi olduğunu belirterek kurultay sürecinde delegelerin kaldığı otellere nezaket ziyareti yaptığını söyledi.
Adem Soytekin Tanık Olarak Dinlendi
Önceki duruşmada tanık olarak dinlenmesine karar verilen ve İBB’ye yönelik soruşturma kapsamında etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan Adem Soytekin, duruşmaya SEGBİS aracılığıyla katıldı.
Soytekin, tanık ifadesinde bazı CHP delegelerine İBB iştiraki KİPTAŞ üzerinden konut satışı yapıldığını öne sürdü. KİPTAŞ’tan kendilerine randevu listeleri gönderildiğini belirten Soytekin, satışların bu listeler üzerinden gerçekleştirildiğini ifade etti.
Bir Sonraki Duruşma 16 Eylül’de
Mahkeme heyeti, duruşmayı 16 Eylül tarihine erteledi.
Dava kapsamında 12 sanık hakkında 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. Dosyada eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu mağdur, eski Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ise şikayetçi sıfatıyla yer alıyor.
Olağan Kurultay’a ilişkin daha önce bazı delegeler tarafından “şaibe” iddialarıyla hukuki süreç başlatılmış, oyların usulsüz şekilde etkilendiği yönündeki iddialar farklı mahkemelere taşınmıştı. Söz konusu davalar daha sonra Ankara 42. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde birleştirilmişti.