Bir annenin 23 Nisan isyanı: Parası olmayan çocuk ne yapsın
Sosyal medyada bir annenin yaptığı paylaşım, maddi imkânı sınırlı ailelerin yaşadığı sıkıntıyı gündeme taşıyarak binlerce kişiden destek gördü.
Her yıl coşkuyla kutlanan 23 Nisan’da bazı okullarda öğrenciler için özel kıyafet ve materyaller talep edilmesi, veliler arasında eşitsizlik tartışmalarına yol açıyor. İddialara göre, kimi okullarda gösteriler için belirli mağaza ya da terzilere yönlendirme yapılırken, bu durum aile bütçesine ek yük getiriyor.
Maddi durumu elverişli olmayan ailelerin çocukları ise bu etkinliklerde geri planda kalmak zorunda kalabiliyor. Veliler, bayramın tüm çocuklar için eşit ve kapsayıcı olması gerektiğini vurgulayarak, uygulamaların gözden geçirilmesini istiyor.
Tepki çeken paylaşımda bir anne, “23 Nisan tüm çocuklara armağan edilmiş bir bayram. Bu mutluluğun maddi imkânlara göre bölünmesi doğru değil” diyerek yaşanan duruma dikkat çekti. Paylaşım kısa sürede geniş kitlelere ulaşırken, benzer sorunları yaşayan birçok veli de kendi deneyimlerini dile getirdi.
Uzmanlar ve eğitimciler ise çocukların bayramı ekonomik kaygılardan uzak, eşit şartlarda kutlayabilmesi için sade ve erişilebilir etkinliklerin tercih edilmesi gerektiğini belirtiyor. Veliler de okullarda zorunlu harcamaya yol açan uygulamalar yerine, öğrencilerin okul kıyafetleriyle katılabileceği etkinliklerin yaygınlaştırılmasını talep ediyor.