Van Bahçesaray’da Çığ Tehlikesi: Yol Yeniden Açıldı
Van’ın Bahçesaray ilçesinde meydana gelen çığ düşmesi sonucu Bahçesaray-Hizan karayolu ulaşıma kapandı. Olayda can kaybı yaşanmazken, yol yaklaşık 4 saat süren çalışmaların ardından yeniden açıldı.
Olay, sabah saat 08.00 sıralarında Ulubeyli Mahallesi mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, yamaçtan kopan kar kütleleri karayolunu tamamen kapladı. Çığ anında yolda herhangi bir aracın bulunmaması, olası bir facianın önüne geçti.
Ancak geri dönmeye çalışan araçların bulunduğu noktaya ikinci bir çığın düşmesi sonucu çok sayıda araç yolda mahsur kaldı. Karayolunda uzun araç kuyrukları oluşurken, sürücüler zor anlar yaşadı.

İhbar üzerine bölgeye sevk edilen Karayolları Genel Müdürlüğü ekipleri, iş makineleriyle yoğun bir çalışma başlattı. Yaklaşık 4 saat süren müdahalenin ardından kar kütleleri temizlenerek yol yeniden ulaşıma açıldı.
Yetkililer, bölgede etkili olan kar yağışı ve ani sıcaklık değişimlerinin çığ riskini artırdığına dikkat çekerek sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı.
Özellikle yüksek kesimlerde seyahat eden vatandaşların, yol durumunu takip etmeleri ve zorunlu olmadıkça riskli güzergâhları kullanmamaları gerektiği vurgulandı.
Van’ın zorlu coğrafyasında sık sık yaşanan çığ olaylarına karşı ekiplerin teyakkuz halinde olduğu bildirildi.