reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
11
sivas360 Sivas Sivas’ta Barajlara Can Suyu: Koç Regülatörü’nde Seviye Yükseldi

Sivas’ta Barajlara Can Suyu: Koç Regülatörü’nde Seviye Yükseldi

Sivas’ta etkili olan yoğun kar yağışı barajları dolduruyor. Başkan Dr. Adem Uzun, Pusat Özen Barajı ve Koç Regülatörü proje alanında incelemelerde bulundu.

MUHABİR: Musaattin Oflaz

Kar Bereketi Barajları Dolduruyor: Başkan Uzun’dan Su Kaynaklarında İnceleme

Sivas’ta etkili olan yoğun kar yağışları, kentin su kaynaklarına adeta can suyu oldu. Belediye Başkanı Dr. Adem Uzun, Koç Regülatörü proje alanı ile Pusat Özen Barajı’nı besleyen su kaynaklarında incelemelerde bulunarak son duruma ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Başkan Uzun, kar yağışlarının ardından barajı besleyen dere ve su yollarında gözle görülür bir artış yaşandığını ifade ederek, bu artışın önümüzdeki süreçte daha da belirgin hale geleceğini belirtti. Karların tamamen erimesiyle birlikte Pusat Özen Barajı’nın su kapasitesinde ciddi bir yükseliş beklediklerini vurgulayan Uzun, bu durumun şehir için büyük bir avantaj olduğunu dile getirdi.

İncelemeler kapsamında Koç Regülatörü projesinin uygulandığı Koç Deresi’nde de önemli ölçüde su artışı yaşandığını belirten Başkan Uzun, projenin tamamlanmasıyla bu kaynağın 4 Eylül Barajı’na aktarılacağını söyledi. Böylece Sivas’ın içme suyu güvenliğinin daha da güçleneceğini ifade eden Uzun, alternatif su kaynaklarının önemine dikkat çekti.

Başkan Uzun açıklamasında, iklim değişikliği ve kuraklık riskine karşı sürdürülebilir su yönetimi projelerinin hayati öneme sahip olduğunu belirterek, Sivas Belediyesi olarak su kaynaklarını korumaya ve çeşitlendirmeye yönelik yatırımların kararlılıkla sürdürüleceğini kaydetti.

Kar yağışlarının sadece günlük yaşamı değil, baraj doluluk oranlarını ve yer altı su rezervlerini de olumlu etkilediğini belirten Uzun, bu doğal bereketin doğru projelerle geleceğe taşınacağını sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...