reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
14
sivas360 Sivas Sivaslı Çiftçilere Müjde! Kredi Limiti Tam 2 Milyon TL'ye Çıkarıldı...

Sivaslı Çiftçilere Müjde! Kredi Limiti Tam 2 Milyon TL'ye Çıkarıldı...

Sivas Valiliği ve Ziraat Bankası protokolüyle "Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var" kredisi 2 milyon TL oldu.
MUHABİR: Musaattin Oflaz

Sivaslı Üreticiye Dev Müjde: "Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var" Projesinde Kredi Limiti 2 Milyon TL’ye Yükseltildi!

Sivas genelinde kırsal kalkınmayı ivmelendirmek, köyden kente göçün önüne geçerek nüfusu yerinde tutmak ve bölgenin zengin küçükbaş hayvancılık potansiyelini zirveye taşımak amacıyla başarıyla yürütülen "Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var" projesinde yetiştiricilerin yüzünü güldürecek tarihi bir finansal güncelleme yapıldı. Üreticilerin artan girdi maliyetleri karşısında elini rahatlatmayı hedefleyen dev proje kapsamında, kredi limitleri sil baştan revize edildi. Finansman hacminin devasa oranda büyütülmesine ilişkin hazırlanan yeni iş birliği protokolü, Sivas Valiliği ile Ziraat Bankası arasında düzenlenen törenle resmen imzalandı. Sivas yerel tarım, hayvancılık ekonomisi ve son dakika kırsal kalkınma gündeminde büyük heyecan yaratan bu gelişmenin tüm merak edilen detayları…

2025 Yılına Göre Büyük Artış: Limit Net 2 Milyon TL!

Edinilen bilgilere göre; imzalanan yeni iş birliği protokolü doğrultusunda üreticilere sağlanan finansman desteğinde rekor bir artışa gidildi. Proje takvimine göre kredi limitlerindeki değişim şu şekilde gerçekleşti:

2025 Yılı Desteği: Geçtiğimiz 2025 yılında yetiştiricilere sunulan yatırım ve işletme kredisi üst sınırı 1 milyon 200 bin TL olarak uygulanıyordu.

2026 Yılı Yeni Destek Tutarı: Sivas Valiliği ve Ziraat Bankası arasında imzalanan son revize protokolüyle birlikte bu tutar net 2 milyon TL seviyesine çıkartıldı.

Vali Yılmaz Şimşek: "Çiftçimizin Desteklenmesi Hayati Önemde"

Protokol imza töreninde konuşan Sivas Valisi Sayın Yılmaz Şimşek, yerel üretimin ve köylünün desteklenmesinin hem kentin hem de ülkenin gıda güvenliği açısından taşıdığı kritik öneme dikkat çekti. Güncellenen ve 2 milyon TL'ye çıkarılan yeni kredi limitlerinin Sivaslı yetiştiricilere hayırlı ve bereketli olmasını temenni eden Vali Şimşek, üretimin sürdürülebilirliğini sağlamak adına her zaman çiftçilerin yanında olmaya devam edeceklerini vurguladı.

Başvuru Şartları Neler ve Kimler Faydalanabilir?

Genişletilen finansman paketiyle yoluna devam eden projeden yararlanmak isteyen yetiştiriciler için temel kriterler de netleşti. Söz konusu 2 milyon TL'lik hayvancılık desteği; sürü yönetimi kuralları doğrultusunda 100 adet küçükbaş hayvan alımı yapacak olan ve bankacılık mevzuatına göre kredilendirilmesine herhangi bir yasal engeli bulunmayan tüm aktif üreticileri kapsıyor. Projeye dahil olmak, sürüsünü büyütmek ve yeni limit artışından faydalanmak isteyen yetiştiricilerin İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri ile Ziraat Bankası şubelerine başvurularını yapabilecekleri bildirildi.

Sivas'taki tarım ve hayvancılık hibe projelerine, Ziraat Bankası düşük faizli kredi duyurularına, kırsal kalkınma hamlelerine ve şehrimizi yakından ilgilendiren en sıcak güncel haberler bültenlerine anında ulaşmak için sayfamızı takip etmeye devam edin.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...