Sivas Hattına 115 Milyon TL’lik Ödenek
Kayseri Milletvekili Özdemir, özellikle Kayseri–Sivas Yol Ayrımı güzergahında yürütülecek çalışmalar için 115 milyon TL ödenek ayrıldığını bildirdi.
Kayseri yerel medyasında yer alan haberlere ve Hunnat TV’nin sosyal medya paylaşımlarına göre; söz konusu ödeneğin, güzergâhta yapılacak iyileştirme ve altyapı çalışmalarında kullanılmak üzere Karayolları Kayseri Bölge Müdürlüğü’ne tahsis edildiği aktarıldı.
Sivas’ı yakından ilgilendiren proje kapsamında, özellikle Kayseri üzerinden Sivas’a uzanan bağlantı hattında yol standardının yükseltilmesi ve ulaşım güvenliğinin artırılması hedefleniyor. Bölge trafiği açısından stratejik öneme sahip olan yol ayrımındaki çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte, Sivas’ın Kayseri bağlantısında daha konforlu ve güvenli bir ulaşım imkânı sağlanması bekleniyor.
Özdemir, yapılan girişimler ve temaslar neticesinde bütçenin onaylandığını belirterek, projenin hem bölgesel kalkınmaya hem de Sivas hattındaki ulaşım akışına önemli katkı sunacağını ifade etti.
