reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
9
sivas360 Sivas Koyulhisar’daki Feci Kazanın Ardından Arama Devam Ediyor

Koyulhisar’daki Feci Kazanın Ardından Arama Devam Ediyor

Sivas Koyulhisar’da kazanın ardından Kelkit Irmağı’nda kaybolan Esma Nur Hacıosmanoğlu için arama çalışmaları 3. gününde sürüyor.

MUHABİR: Recep Karataş

Sivas’ta Kayıp Genç Kız İçin Umutlu Bekleyiş! Kelkit Irmağı’nda Arama 3. Gününde

Sivas’ın Koyulhisar ilçesinde meydana gelen ölümlü trafik kazasının ardından kaybolan 18 yaşındaki Esma Nur Hacıosmanoğlu’nu arama çalışmaları üçüncü gününde de aralıksız sürüyor. Kelkit Irmağı boyunca devam eden çalışmalarda AFAD, JAK ve dalgıç polis ekipleri zamanla yarışıyor.

Kaza, 17 Mayıs Pazar günü sabah saatlerinde Koyulhisar ilçesi Aşağıkale Mahallesi yakınlarında, D-100 kara yolunda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Ufuk Yüce yönetimindeki 28 DR 070 plakalı otomobil kontrolden çıkarak takla attı. Kazada araçta bulunan 17 yaşındaki Yağmur Hira Yazıcı olay yerinde hayatını kaybederken, sürücü yaralı olarak kurtuldu.

Kazanın ardından araçta bulunduğu belirtilen Esma Nur Hacıosmanoğlu’na ulaşılamadı. Genç kızın kazanın etkisiyle şoka girerek yol kenarında bulunan Kelkit Irmağı’na düştüğü veya akıntıya kapıldığı ihtimali üzerinde duruluyor. Bunun üzerine bölgede geniş çaplı arama kurtarma çalışması başlatıldı.

Çalışmalar, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda yürütülüyor. Ankara’dan bölgeye sevk edilen Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ekipleri ile Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı deniz polisi dalgıçları da arama faaliyetlerine destek veriyor.

Son günlerde etkili olan yoğun yağışlar ve kar sularının erimesi nedeniyle Kelkit Irmağı’ndaki debinin yükselmesi ekiplerin çalışmalarını zorlaştırıyor. Profesyonel dalgıç ekipleri zodyak botlarla nehir üzerinde ilerleyerek kritik noktalarda dalış yaparken, kara ekipleri de nehir kenarındaki çalılık ve yamaç alanlarda detaylı tarama gerçekleştiriyor.

Ayrıca bölgede görüş açısının kısıtlı olduğu alanların kontrol edilmesi amacıyla dron destekli arama faaliyetleri de sürdürülüyor. Ekiplerin genç kıza ulaşmak için umutlu bekleyişi devam ederken, aile ve yakınlarının endişeli bekleyişi de sürüyor.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...