Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
24°
sivas360 Gündem Sivas’ta Fuar Merkezi İçin Mustafa Eken’den Yeni Hamle

Sivas’ta Fuar Merkezi İçin Mustafa Eken’den Yeni Hamle

Mustafa Eken, Sivas’ın tarım potansiyelini ekonomiye taşımak için modern ve kalıcı fuar merkezine ihtiyaç olduğunu açıkladı.

Mustafa Eken, Sivas’ın tarım potansiyelini ekonomiye taşımak için modern ve kalıcı fuar merkezine ihtiyaç olduğunu açıkladı.

KAYNAK: İHA
MUHABİR: Haber Merkezi
Sivas’ta Fuar Merkezi İçin Mustafa Eken’den Yeni Hamle

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkan adayı Mustafa Eken, kentte düzenlenen tarım fuarını ziyaret ederek sektör temsilcileri, üreticiler, esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi. Fuar alanındaki stantları tek tek gezen Eken, firma temsilcileri ve üreticilerle görüşerek tarım ve hayvancılık sektörünün mevcut durumu, beklentileri ve ihtiyaçları hakkında bilgi aldı.

Sivas’ın sahip olduğu doğal ve ekonomik kaynakların kentin ticari hayatında daha etkin değerlendirilmesi gerektiğini belirten Eken, özellikle tarım ve hayvancılığın şehir ekonomisi açısından önemli bir potansiyele sahip olduğunu ifade etti.

Eken, Sivas’ın geniş tarım arazileri, hayvancılık altyapısı ve üretim kapasitesiyle Türkiye’nin önemli tarım şehirlerinden biri olduğunu belirterek, mevcut potansiyelin yalnızca üretim aşamasında kalmaması, ticaret ve ekonomik faaliyetlere de daha güçlü şekilde yansıtılması gerektiğini söyledi.

Sivas’ın Tarım Potansiyeli İçin Modern Fuar Alanı Vurgusu

Sivas’ta düzenlenen fuarların üretici, tüccar, sanayici ve tüketiciyi aynı ortamda buluşturduğuna dikkat çeken Mustafa Eken, kentin kalıcı ve modern bir fuar merkezine kavuşmasının ticari hareketlilik açısından önemli olduğunu dile getirdi.

Eken, fuarların yalnızca ürünlerin sergilendiği organizasyonlar olmadığını, aynı zamanda yeni iş bağlantılarının kurulması, üreticilerin farklı pazarlara ulaşması ve sektör temsilcilerinin bir araya gelmesi açısından önemli fırsatlar sunduğunu ifade etti.

Bu kapsamda Sivas Belediyesi’nin Fuar Merkezi Projesi hakkında yaptığı açıklamalara da değinen Eken, Belediye Başkanı Adem Uzun tarafından projenin hayata geçirilmesine yönelik çalışmaların duyurulduğunu hatırlattı.

Eken, projenin ihalesinin 2027 yılının başında yapılmasının ve merkezin 2028 yılında fuar organizasyonlarına ev sahipliği yapmaya başlamasının planlandığını belirterek, bunun Sivas açısından önemli bir yatırım olacağını söyledi.

Sivas Belediyesi’nin açıkladığı projeye göre planlanan fuar merkezinin Kızılırmak Projesi yanında ve Gürün Caddesi üzerinde konumlandırılması öngörülüyor. Projede 6 bin 445 metrekare kapalı alan ile 2 bin 125 metrekare açık sergi alanı bulunması planlanıyor. Merkezin tarım ve hayvancılığın yanı sıra farklı sektörlerdeki organizasyonlara da ev sahipliği yapması hedefleniyor.

Eken, “Sivas Belediye Başkanımız Adem Uzun, fuar alanı projesine başlayacaklarını duyurdu. Projenin ihalesinin 2027 yılının başında yapılacağını ve 2028 yılında fuar organizasyonlarına ev sahipliği yapmaya başlayacağını ifade etti. Bu, Sivas için önemli bir çalışma. Belediye Başkanımızın bu projeyi hayata geçireceğine inancımız tam ve yapılmasını gönülden arzu ediyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Mustafa Eken’den Fuar Merkezi İçin Sorumluluk Mesajı

Fuar merkezinin Sivas açısından yalnızca belirli bir kurumun projesi olarak değerlendirilmemesi gerektiğini belirten Eken, konunun şehrin ticari ve ekonomik geleceğini ilgilendiren ortak bir mesele olduğunu söyledi.

Belediye tarafından yürütülen projenin herhangi bir nedenle hayata geçirilememesi ihtimaline de değinen Eken, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası başkanlığına seçilmesi durumunda fuar alanının kente kazandırılması için sorumluluk almaya hazır olduklarını ifade etti.

Eken, bu konuda Sivas Ticaret ve Sanayi Odası’nın resmi çalışmaları ve projeleri kapsamında yeni adımlar atılabileceğini belirterek, şehirde ticari ve ekonomik hayatın geliştirilmesine yönelik birden fazla proje üzerinde çalıştıklarını aktardı.

“Olur da belediyemiz bu projeyi hayata geçiremezse, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı olmam halinde şehrimize bir fuar alanı kazandırmak için gerekeni yapacağız” diyen Eken, fuar merkezi projesini kendi planlamaları içerisinde de değerlendirdiklerini kaydetti.

Eken, STSO için yeni ve modern bir hizmet binası kazandırmayı hedeflediklerini belirterek, bu yeni yerleşkenin içerisinde fuar alanına da yer verilmesinin planlandığını söyledi.

Bu yaklaşımın, fuar organizasyonlarının geçici veya dönemsel alanlarla sınırlı kalmasının önüne geçebileceğini belirten Eken, Sivas’ın farklı sektörlerde düzenlenecek organizasyonlar açısından daha güçlü bir merkez haline gelmesi gerektiğini ifade etti.

Sivas Ticaretine Yıl Boyu Fuar Hareketliliği Hedefi

Mustafa Eken, Sivas’ta kurulacak modern bir fuar alanının yalnızca tarım fuarı gibi belirli dönemlerde gerçekleştirilen organizasyonlara hizmet etmemesi gerektiğini vurguladı.

Farklı sektörlerin yılın değişik dönemlerinde fuar ve tanıtım organizasyonları düzenleyebileceği bir merkezin Sivas ekonomisine sürekli hareketlilik kazandırabileceğini belirten Eken, özellikle yerel üreticilerin ürünlerini şehir dışından gelen alıcılarla buluşturabilmesinin önemine dikkat çekti.

Eken, esnaf, tüccar ve sanayicilerin kendi sektörlerine yönelik organizasyonları Sivas’ta gerçekleştirebilmesini istediklerini ifade ederek, böyle bir merkezin üreticilere yeni müşteriler ve yeni pazarlar oluşturabileceğini söyledi.

“Esnafımız, tüccarımız ve sanayicimiz kendi sektörlerine yönelik fuarlarını gönül rahatlığıyla düzenleyebilsin, ürettiklerini Sivas’ta sergileyebilsin, yeni müşterilerle ve yeni pazarlarla buluşabilsin” diyen Eken, ekonomik büyümenin üretim, istihdam ve katma değer üzerinden şekillenmesi gerektiğini belirtti.

Eken, yaklaşımını ise “Yeter ki esnafımız, tüccarımız ve üreticimiz üretsin, istihdam sağlasın, şehrimize katma değer sunsun. Biz de onların önünü açacak projeleri hayata geçirelim” sözleriyle ortaya koydu.

Sivas’ın tarım, hayvancılık ve sanayi alanındaki üretim gücünün daha geniş pazarlara ulaştırılması açısından fuar merkezinin önemli bir araç olabileceğini belirten Eken, şehirdeki üretim kapasitesinin ticari bağlantılarla desteklenmesi gerektiğini ifade etti.

Sivas Belediyesi tarafından açıklanan fuar merkezi projesinde merkezin yalnızca tarım ve hayvancılık değil; gıda, sanayi, yapı, otomotiv, mobilya ve teknoloji gibi farklı alanlarda düzenlenecek organizasyonlara da ev sahipliği yapmasının planlandığı bildirildi. Böylece Sivas’ın fuarcılık altyapısının çeşitlendirilmesi ve yıl boyunca farklı sektörlerde ticari hareketlilik oluşturulması hedefleniyor.

Eken’in açıklamaları, Sivas’ın üretim kapasitesinin artırılması kadar üretilen ürünlerin tanıtılması, yeni pazarlara ulaştırılması ve kent ekonomisine daha yüksek katma değer sağlaması hedefi üzerine yoğunlaşıyor.

Sivas’ta kalıcı bir fuar merkezinin hayata geçirilmesi halinde, üretici ile alıcı arasındaki bağlantıların güçlendirilmesi ve kentin ticari organizasyon kapasitesinin artırılması açısından yeni bir dönem başlaması bekleniyor.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız