Meteoroloji Uyardı: Batı İllerinde Kuvvetli Fırtına
Türkiye genelinde sıcaklıkların düşmesiyle birlikte yeni bir yağışlı hava dalgası yurt genelinde etkisini hissettirmeye başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılan son tahmin raporlarına göre; Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz, Doğu Anadolu'nun güneyi ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile Kahramanmaraş ve Doğu Akdeniz'in Toroslar kesiminde kuvvetli sağanak geçişleri bekleniyor.
Kurum tarafından paylaşılan resmi bültende risk faktörleri şu ifadelerle aktarıldı:
"Yağışların Kıyı Ege ile Antalya'nın doğu kesimlerinde kuvvetli, Muğla çevrelerinde çok kuvvetli ve şiddetli olması beklendiğinden yaşanabilecek ani sel, su baskını, heyelan, ulaşımda aksamalar, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve kıyılarda hortum riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

8 Şehirde Alarm Seviyesi Yükseltildi: 1 İle Turuncu Kod
Hava tahmin raporlarının ardından uzmanlar tehlikenin boyutuna göre risk haritasını güncelledi. Bu kapsamda Muğla için çok kuvvetli yağış anlamına gelen turuncu kodlu uyarı verilirken; Antalya, Aydın, Balıkesir, Çanakkale, Edirne, İzmir ve Manisa için ise sarı kodlu meteoroloji uyarısı yayımlandı.
Öğle saatlerinden itibaren Antalya'nın batı kıyılarından başlayarak merkez ve doğu ilçelerine doğru genişleyecek sağanakların yanı sıra Kıyı Ege'de devam eden yağışların İzmir, Aydın ve Balıkesir'in batı ilçelerinde akşam saatlerine kadar tesirini artıracağı bildirildi. Sabah saatlerinden itibaren fırtınanın Manisa ve Edirne genelinde de yerel olarak kuvvetlenmesi öngörülüyor.
Muğla'da Teyakkuz Hali: Bodrum'da Araçlar Denize Sürüklendi
Kritik seviyede uyarı alan Muğla'da yerel yönetim birimleri olası afet senaryolarına karşı seferberlik ilan etti. Muğla Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri ve Risk Yönetimi Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda görevlendirilen ekipler; Köyceğiz Otmanlar, Bodrum Dirmil ile Milas'ın Türkevleri, Çökertme, Bozalan ve Gökbel mahallelerinde heyelan sonucu yollara sürüklenen moloz ve çamurları tahliye etti. Yatağan ve Dalaman ilçelerinde ise su baskını tehlikesine karşı menfez ve yağmur suyu hatları temizlendi.
Bodrum ilçesinde gece saatlerinde metrekareye 46 kilogram yağış düşmesi sonucu cadde ve sokaklar göle döndü. 9 ayrı mahallede 17 konut ve 3 ticari işletme sular altında kaldı. Mazı Mahallesi'nde debisi hızla yükselen Hurma Deresi'ne kapılan bir binek araç sürüklenerek denize ulaştı. Bölgeye sevk edilen AFAD, itfaiye ve belediye arama kurtarma ekipleri iş birliğiyle müdahale çalışmalarını sürdürüyor.
