Sivas’ta Zabıta Ekiplerinden Pazar Denetimi: Esnafın Gramaj Kontrolü Tam Not Aldı
Kent genelindeki farklı pazar alanlarında gerçekleştirilen kontrollerde fiyat etiketleri, ürün kalitesi ve satış kurallarına uygunluk incelendi.
Denetimler kapsamında pazar yerlerinin çıkış noktalarına kurulan hassas terazilerle vatandaşların satın aldığı ürünler yeniden tartıldı. Yapılan gramaj kontrollerinde pazarcı esnafının kurallara uygun hareket ettiği belirlendi.
Zabıta ekipleri, tezgâhlarda fiyat etiketi bulunup bulunmadığını, ürünlerin mevzuata uygun şekilde satışa sunulup sunulmadığını ve hijyen koşullarını kontrol etti. Kurallara aykırı uygulama tespit edilmesi halinde ise gerekli idari işlemlerin uygulandığı belirtildi.
"Vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için denetimler devam edecek"
Sivas Belediyesi Zabıta Komiseri Mustafa Karavasar, semt pazarlarında düzenli olarak denetim yaptıklarını belirterek, mevzuata büyük oranda uyulduğunu ifade etti. Karavasar, üreticiden tüketiciye ulaşan ürünlerin güvenilir şekilde satışa sunulması için kontrollerin devam edeceğini söyledi.
Pazar esnafı da gerçekleştirilen denetimlerden memnun olduklarını dile getirdi. Esnaf Kadir Şeker, zabıta ekiplerinin görevlerini titizlikle yaptığını belirterek, kurallara uyan esnaf için denetimlerin olumlu olduğunu ifade etti.
Yetkililer, vatandaşların bozuk veya çürük ürün satışı, eksik tartım ya da olumsuz davranışlarla karşılaşmaları halinde belediyeye bildirimde bulunabileceklerini belirtti.

