reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
11
sivas360 Genel Sivas'ta Bal Üretiminde Rekor Beklentisi: Yağışlar Arıcıların Umudu Oldu

Sivas'ta Bal Üretiminde Rekor Beklentisi: Yağışlar Arıcıların Umudu Oldu

Türkiye'nin önemli bal üretim merkezleri arasında yer alan Sivas'ta bu yıl bal üretiminde artış bekleniyor.

KAYNAK: İHA
MUHABİR: Haber Merkezi

Sivas'ta Bal Üretiminde Rekor Beklentisi: Yağışlar Arıcıların Umudu Oldu

 Kış ve ilkbahar aylarında etkili olan yağışlar, bölgedeki bitki örtüsünü canlandırırken zenginleşen çiçek florası arıcıların yüzünü güldürdü.

Binlerce farklı bitki türüne ev sahipliği yapan kentte, yağışların ardından oluşan doğal kaynaklar bal verimine olumlu yansıdı. Türkiye genelinde bal üretiminde ilk sıralarda bulunan Sivas'ta, geçtiğimiz yıl 4 bin tonun üzerinde gerçekleşen üretimin bu sezon daha yüksek seviyelere ulaşması bekleniyor.

Zara'da hedef 1.500 ton bal üretimi

Sivas'ın Zara ilçesinde arıcılık yapan Metehan Bedir, bu yılki sezonun geçen yıla göre daha verimli geçeceğini belirtti. Geç başlayan çiçeklenmenin doğa açısından olumlu sonuçlar oluşturduğunu ifade eden Bedir, yağışların hem bitki gelişimini hem de bal kalitesini artırdığını söyledi.

Zara bölgesinde yaklaşık 95-100 civarında verimli çiçek türünün bulunduğunu aktaran Bedir, bu sezon ilçede 1.400-1.500 ton arasında bal üretimi beklediklerini dile getirdi. Bedir, bunun bölge açısından önemli bir rekor seviyeye ulaşabileceğini kaydetti.

Yağışlar bal verimini artırdı

Zara Ziraat Odası Genel Sekreteri Zikri Bedir de yağışların üretime olumlu katkı sağladığını belirterek, geçen yıl yaklaşık 1.200 ton olarak açıklanan üretimin bu yıl 1.400 ton seviyelerine çıkabileceğini ifade etti.

Çiçek veriminin yağışlarla birlikte arttığını söyleyen Bedir, arıcılardan alınan bilgilere göre sezonun oldukça iyi geçmesinin beklendiğini aktardı. Bu yıl sağım döneminin ise yağışların etkisiyle biraz daha geç başlayacağı belirtildi.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...