reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
11
sivas360 Genel Reuters duyurdu: ABD ve İran ateşkes planladı

Reuters duyurdu: ABD ve İran ateşkes planladı

Reuters’in aktardığına göre, Pakistan, ABD ve İran’a kapsamlı bir iki aşamalı ateşkes planı sundu.

MUHABİR: Haber Merkezi

Reuters duyurdu: ABD ve İran ateşkes planladı

Plan, İran’ın nükleer programından vazgeçmesini ve İran’a uygulanan yaptırımların kaldırılmasını öngörüyor.

Bölgede tansiyon, ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırıları ile İran’ın karşılık vermesi sonucu artarak devam ediyor. İran hava sahasında düşürülen bir ABD hava aracının pilotlarının kurtarılması operasyonu, gerginliği daha da yükseltti.

Karada da ilk defa doğrudan temas sağlanması, çatışmaların kara savaşına dönüşme riskini gündeme getirdi. Bu sıcak gelişmelerin yanında taraflar arasında müzakereler de sürüyor.

Ateşkes Planının Detayları

Reuters’in haberine göre, Pakistan’ın ABD Başkan Yardımcısı Vance ve İran Dışişleri Bakanı Arakçi ile gerçekleştirdiği görüşmelerde iki tarafa bir teklif sunuldu. Plan, önce ateşkesin sağlanmasını, ardından nihai bir anlaşmanın imzalanmasını kapsıyor.

Nihai anlaşma çerçevesinde İran, nükleer silah programını durduracak; uygulanan yaptırımlar kaldırılacak ve dondurulmuş kaynakları serbest bırakılacak. Planın pazartesi günü onaylanması halinde, ateşkes derhal yürürlüğe girecek ve Hürmüz Boğazı tekrar uluslararası deniz trafiğine açılacak.

İran’dan İlk Açıklama

İran yetkilileri, Pakistan aracılığıyla kendilerine iletilen ateşkes planını aldıklarını ve incelemeye devam ettiklerini duyurdu.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...