Kılıçdaroğlu bugün A takımını topluyor! CHP'de yeni ihraçlar geliyor
Toplantıda parti örgütlerinde aylardır devam eden değişim süreci, olağan kurultay hazırlıkları ve belediyelere yönelik yürütülen adli soruşturmalar ele alınacak.
MYK toplantısının ana gündem maddesini il örgütlerindeki revizyon oluşturacak. Bugüne kadar 36 il başkanını görevden alan Kılıçdaroğlu'nun, kurultay öncesinde örgüt yapılanmasında yeni değişikliklere gitmesi bekleniyor. Edinilen bilgilere göre toplantıda yaklaşık 15 il yönetiminde daha değişiklik yapılması ve henüz atama gerçekleştirilmeyen illere yeni görevlendirmelerde bulunulması planlanıyor.
Toplantıda ayrıca CHP'nin olağan kurultay takvimi, il ve ilçe kongrelerinin hazırlıkları ile kongre sürecinde izlenecek yol haritası da değerlendirilecek.
MYK'nın bir diğer önemli gündem başlığını ise CHP Grup Başkanı Özgür Özel'in hazırlığında olduğu belirtilen yeni parti girişimi oluşturacak. Parti yönetiminin olası gelişmeleri yakından takip ettiği, yeni bir parti kurulması durumunda bunun CHP üzerindeki etkisinin sınırlı kalacağı yönünde değerlendirmeler yapıldığı ifade ediliyor.
Öte yandan belediyelere yönelik devam eden adli soruşturmalar da MYK toplantısında masaya yatırılacak. Özellikle suç örgütü kurma, rüşvet ve ihaleye fesat karıştırma iddiaları kapsamında tutuklanan Hüseyin Can Güner hakkındaki soruşturmanın ayrıntıları ile diğer belediye başkanlarına ilişkin devam eden yargı süreçlerinin kapsamlı şekilde ele alınması bekleniyor.
