Deprem Sonrası Ahmet Ercan’ın “Atatürk” Yorumu Gündem Oldu!
Kent merkezinde de hissedilen sarsıntı kısa süreli paniğe neden olurken, herhangi bir olumsuz durum bildirilmedi.
Depremin ardından Jeofizik Yüksek Mühendisi ve Deprem Bilimci Övgün Ahmet Ercan sosyal medya hesabından değerlendirmede bulundu. Ercan, Ankara’nın yüksek deprem riski taşıyan bölgeler arasında yer almadığını belirterek vatandaşların endişe etmemesi gerektiğini ifade etti.
Açıklamasında sarsıntının küçük ölçekli olduğunu vurgulayan Ercan, “Ankara Haymana’da olan yer sarsıntısı küçük bir depremdir. Ankara’yı başkent yapan Mustafa Kemal Atatürk’tür. Korkulacak bir durum yok. Daha büyük bir deprem beklenmez. Yaşamaya bakın.” ifadelerini kullandı.
Ercan’ın paylaşımında yer alan “Ankara’yı başkent yapan Atatürk’tür” ifadesi ise sosyal medyada tartışma konusu oldu. Bazı kullanıcılar bu sözlerin deprem değerlendirmesiyle bağlantısını sorgularken, paylaşıma çok sayıda yorum yapıldı.
Tartışmaların büyümesinin ardından Ercan’ın söz konusu paylaşımındaki yorum özelliğini kısıtladığı görüldü.