reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
9
sivas360 Genel Bakan Şimşek’ten emekli maaşı zammına yeşil ışık: "Doğal gaz ve elektrik..."

Bakan Şimşek’ten emekli maaşı zammına yeşil ışık: "Doğal gaz ve elektrik..."

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, en düşük emekli aylığına ilişkin gündemdeki zam tartışmalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

MUHABİR: Haber Merkezi

Bakan Şimşek’ten emekli maaşı zammına yeşil ışık: "Doğal gaz ve elektrik..."

 Konuya ilişkin karar merciinin Türkiye Büyük Millet Meclisi olduğunu vurgulayan Şimşek, “Meclis karar alırsa biz de uygularız. Biz tüm uygulamalarımızı Meclis’in aldığı kararlar doğrultusunda hayata geçiriyoruz” ifadelerini kullandı.

AK Parti milletvekilleriyle başlatılan istişare toplantılarının ilkini Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi milletvekilleriyle gerçekleştiren Şimşek’e, toplantıda emekli maaşları ve asgari ücrette artış talepleri iletildi.

Şimşek, 2002 yılına kıyasla emekli gelirlerinde önemli artışlar yaşandığını belirterek, “2002’de en düşük emekli aylığı yaklaşık 40 dolardı, bugün ise 400 dolar seviyelerine ulaşmış durumda. Asgari ücrette de benzer bir tablo söz konusu” dedi.

EYT düzenlemesinin bütçeye etkisine de değinen Şimşek, söz konusu uygulamanın mali yükünün 1,8 trilyon liraya ulaştığını ifade etti.

“Enerji Desteğinde Yeni Model Gerekli”

Doğal gaz ve elektrik faturalarına yönelik devlet desteklerine de değinen Şimşek, mevcut sistemin yeniden yapılandırılması gerektiğini söyledi. Şimşek, “Faturaların yaklaşık yüzde 60’ı sübvanse ediliyor. Yani 100 liralık faturanın 60 lirasını devlet karşılıyor. Ancak bu desteklerin gelir durumuna göre daha hedefli hale getirilmesi gerekiyor” dedi.

Daha adil bir sistemin önemine dikkat çeken Şimşek, yüksek gelir gruplarına verilen desteğin azaltılarak, düşük gelirli vatandaşlara daha fazla destek sağlanabileceğini belirtti. Bu konuda yasal düzenleme ihtiyacına da işaret etti.

“Enflasyonla Mücadele Sürüyor”

Enflasyonla mücadeleye ilişkin değerlendirmede bulunan Şimşek, sürecin öngörülen doğrultuda ilerlediğini söyledi. Küresel gelişmelerin, özellikle petrol fiyatları ve bölgesel savaşların enflasyon üzerinde etkili olduğunu belirten Şimşek, kira, ulaşım ve gıda fiyatlarının da artışta belirleyici olduğunu ifade etti.

Bakan Şimşek, hükümetin bütçe disiplinini güçlendirme ve gelir-gider dengesini sağlama yönündeki çalışmalarını sürdürdüğünü de sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...