reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
11
sivas360 Genel Abdülhamit Han Yadigarı Cami İçin İmece Usulü Bir Araya Geldiler

Abdülhamit Han Yadigarı Cami İçin İmece Usulü Bir Araya Geldiler

Erzincan Sabırlı köyündeki tarihi cami, Ramazan ayı öncesi kadınların imece usulü çalışmasıyla temizlenerek ibadete hazır hale getirildi.

Haberleri
KAYNAK: İHA
MUHABİR: Haber Merkezi

Abdülhamit Han Döneminden Günümüze: Sabırlı Köy Camii

Erzincan’ın Sabırlı köyünde bulunan Sabırlı Köy Camii, Ramazan ayına girilmesiyle köylü kadınların imece usulü bir araya gelmesiyle kapsamlı şekilde temizlendi. 18. yüzyılda Abdülhamit Han döneminde inşa edildiği belirtilen cami, ahşap ve taş işçiliğiyle öne çıkarken, tarihi yapısıyla günümüze ulaşan ibadethanelerden.

Köyde yapılan duyurunun ardından camide imece usulü temizlik için kadınların davet edildiğini belirten cami hatibi Muhammed Altun, köylü kadınların bir araya gelerek camide detaylı bir temizlik gerçekleştirdiğini ifade etti.

Temizlik çalışmalarına katılan Meryem Dal, 

“Ramazan ayının gelmesiyle arkadaşlarımızla toplanıp bir araya geldik. Temizliğimizi yapalım dedik. Allah nasip ederse bütün Ramazan buradayız. Oruçlarımızı ibadetlerimizi kuranlarımızı yapacağız daha temiz daha düzenli daha hijyenik olması için hepimiz bugün bir aradayız” 

dedi.

Nezahat Berçe ise Ramazan boyunca camide yapılacak ibadetlere dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:

"Arkadaşlarımızla toplandık geldik burada temizlik yaptık. Allah rızası için ramazan geliyor mukabele okunacak teravih kılınacak onun için temizlik yaptık"

Cami hatibi Muhammed Altunkaya da caminin tarihi ve mimari özelliklerine değinerek, 

"Camimiz 18. Yüzyılın ortalarına doğru Abdülhamit han döneminde yaptırılmıştır. Camimizin kendine has bir yapısı vardır camimiz ahşap direkler ve taştan inşa edilmiştir. Ramazan ayı dolayısıyla köyümüzün kadınları camimizi temizlediler kendilerinden Allah razı olsun diyoruz teşekkür ediyoruz." 

dedi.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...