Eğirdir’de 800 metrelik ağ ele geçirildi, balıklar kurtarıldı
Eğirdir Gölü’nde gerçekleştirilen denetimlerde kaçak avcılık yapan 2 kişi suçüstü yakalandı. Jandarma ve su ürünleri ekiplerinin ortak çalışmasıyla yürütülen denetimlerde yaklaşık 100 kilogram sazan balığı kurtarılarak yeniden göle bırakıldı.
Kaçak avcılıkla mücadele kapsamında Eğirdir İlçe Jandarma Asayiş Bot Komutanlığı ile İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri kontrol ekipleri tarafından 30 Nisan–1 Mayıs 2026 tarihleri arasında gölde kapsamlı bir denetim gerçekleştirildi. Yapılan kontrollerde göl içerisine yasa dışı olarak bırakıldığı belirlenen toplam 800 metre uzunluğundaki uzatma ağı ekipler tarafından tespit edilerek toplandı.
Söz konusu ağlara, 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu kapsamında el konulurken, kaçak avcılıkla mücadelede önemli bir adım daha atılmış oldu. Denetimlerin devamında Eğirdir ilçesine bağlı Barla Boyalı mevkiinde yasa dışı avcılık yaptığı belirlenen 2 kişi ekipler tarafından suçüstü yakalandı. Şahıslar hakkında idari para cezası uygulanmak üzere işlem başlatıldı.

Öte yandan, yasa dışı yöntemlerle avlandığı tespit edilen yaklaşık 100 kilogram sazan balığı ekipler tarafından canlı olarak ele geçirildi. Doğal yaşamın korunması amacıyla balıklar yeniden Eğirdir Gölü’ne bırakıldı.
Yetkililer, göl ekosisteminin korunması ve balık popülasyonunun sürdürülebilirliği için denetimlerin aralıksız devam edeceğini belirtti. Kaçak avcılığın hem doğal dengeye hem de bölge ekonomisine zarar verdiğine dikkat çeken ekipler, vatandaşlara yasal kurallara uymaları konusunda uyarılarda bulundu.
Gerçekleştirilen bu denetimlerle birlikte Eğirdir Gölü’nde yasa dışı avcılıkla mücadelede önemli bir adım atılırken, benzer uygulamaların artarak devam edeceği ifade edildi.