reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
27
sivas360 Yaşam Tarihi Emanet İçin Harekete Geçildi

Tarihi Emanet İçin Harekete Geçildi

Kıbrıs Barış Harekatı’nda kullanılan ve 36 yıl boyunca büyük bir özenle saklanan Türk bayrağı, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından restorasyon sürecine alındı.
KAYNAK: İHA
MUHABİR: Haber Merkezi

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kıbrıs Barış Harekatı sırasında Mehmetçik tarafından kullanılan ve çatışmalarda zarar gören Türk bayrağının koruma ve restorasyon sürecine alındığını açıkladı.

Bakan Ersoy, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, söz konusu bayrağın 36 yıl boyunca Aynur Gazcıoğlu tarafından büyük bir hassasiyetle muhafaza edildiğini belirtti. Ersoy, “Kıbrıs Barış Harekatı’nın aziz emanetine sahip çıkıyoruz” diyerek, bu kıymetli mirasın Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü aracılığıyla teslim alındığını ifade etti.

Kıbrıs Barış Harekatı sırasında kullanıldığı ve üzerinde yırtık ile delikler bulunduğu belirtilen bayrak, 1990 yılında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne yerleşen Aynur Gazcıoğlu’na bir komşusu tarafından emanet edildi. Gazcıoğlu, bayrağı Gönyeli’deki evinde tam 36 yıl boyunca titizlikle korudu.

Türkiye’ye getirilen tarihi emanet, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü koordinasyonunda, Gaziantep Türk Arkeoloji ve Kültürel Miras Enstitüsü Konservasyon ve Restorasyon Laboratuvarı’na teslim edildi. Burada uzman ekipler tarafından bayrağın mevcut durumu detaylı şekilde incelenecek ve aslına uygun restorasyon çalışmaları yürütülecek.

Restorasyon sürecinin tüm aşamalarının belge ve fotoğraflarla kayıt altına alınacağı bildirildi. Çalışmaların tamamlanmasının ardından Türk bayrağının yeniden Aynur Gazcıoğlu’na teslim edilerek gelecek nesillere aktarılması hedefleniyor.

Bakan Ersoy açıklamasında ayrıca, Kıbrıs Türkü’nün özgürlüğü uğruna hayatını kaybeden şehitleri rahmetle andıklarını, gazilere ise minnet duyduklarını ifade etti.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...