Beşiktaş’ta Sergen Yalçın Dönemi Sona Erdi! Serdal Adalı’dan Açıklama
Beşiktaş’ta Teknik Direktör Sergen Yalçın ile yollar resmen ayrıldı. Süper Lig ve Türkiye Kupası’nda beklentilerin altında kalan siyah-beyazlı ekipte ayrılık kararının ardından Başkan Serdal Adalı dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
KAP’a Resmi Bildirim Yapıldı
Beşiktaş Kulübü tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Profesyonel Futbol Takımımızın Teknik Direktörü Sayın Ali Rıza Sergen Yalçın'ın sözleşmesi 18.05.2026 tarihi itibarıyla karşılıklı olarak sona erdirilmiştir. Sergen Yalçın’a kulübümüze katkıları için teşekkür eder, bundan sonraki kariyerinde başarılar dileriz.”
Taraftar Tepkileri Ayrılığı Hızlandırdı
Sezonun ikinci haftasında Ole Gunnar Solskjaer yerine göreve gelen Sergen Yalçın yönetimindeki Beşiktaş, ligi 60 puanla dördüncü sırada tamamladı.
Siyah-beyazlı ekip, derbi maçlarda Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor karşısında galibiyet alamadı. Derbilerde yalnızca 2 puan toplanması taraftarların tepkisini artırdı.
Serdal Adalı: “Konuşup Yolları Ayırdık”
Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
“Öğle saatlerinde Sergen Yalçın ile bir araya geldik. Geçtiğimiz sezonun değerlendirmesi ve gelecek yılın planlamasını konuştuk. Kötü bir sezon geçirdik ve taraftar tepkileri oluştu. Hocanın en fazla takıldığı konu buydu. Konuştuk ve yolları ayırdık.”
Şenol Güneş İddialarına Yanıt
Adalı, takımın başına Şenol Güneş’in geçeceği yönündeki iddialara da cevap verdi.
Başkan Adalı, “Şenol Güneş’i çok severim ama çalışmayı düşünmüyorum” ifadelerini kullandı.
Öte yandan Futbol Takımları Koordinatörü Serkan Reçber ile de yolların ayrılmasının beklendiği öğrenildi.