Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
13°
sivas360 Siyaset Şam’da Dikkat Çeken Ziyaret: Osmanlı Pilotları Anıldı

Şam’da Dikkat Çeken Ziyaret: Osmanlı Pilotları Anıldı

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, Şam’da Emevi Camii, Osmanlı pilotlarının kabirleri ve sosyal hizmet kurumlarını ziyaret ederek Suriye’ye destek mesajı verdi.

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, Şam’da Emevi Camii, Osmanlı pilotlarının kabirleri ve sosyal hizmet kurumlarını ziyaret ederek Suriye’ye destek mesajı verdi.

KAYNAK: İHA
MUHABİR: Haber Merkezi
Şam’da Dikkat Çeken Ziyaret: Osmanlı Pilotları Anıldı

Bakan Göktaş’tan Şam’da Suriye’ye destek mesajı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, resmi temaslarda bulunmak üzere gittiği Suriye’nin başkenti Şam’daki ziyaretlerini sürdürdü. Bakan Göktaş, Suriye Sosyal İşler ve Çalışma Bakanı Hind Kabavat ile birlikte tarihi Emevi Camii’ni ziyaret etti. Cuma namazı sırasında gerçekleştirilen ziyarette namazın ardından verilen vaaz da takip edildi.

Bakan Göktaş’ın Şam’daki programı, Türkiye’de devlet koruması altında bulunan 7 Suriyeli çocuğun Suriyeli yetkililere teslim edilmesinin ardından devam etti. Emevi Camii ziyaretinde iki ülke arasındaki ilişkiler ve Suriye halkına yönelik destek çalışmaları da gündeme geldi.

Suriye Sosyal İşler ve Çalışma Bakanı Hind Kabavat, Emevi Camii’nde yaptığı açıklamada ziyaretin kendileri açısından büyük önem taşıdığını belirterek, Suriye için her gün ortaya konulan çabaları takdir ettiklerini ifade etti. Kabavat, Türkiye’ye ve Bakan Göktaş’a desteklerinden dolayı teşekkürlerini iletti.

Göktaş: Türkiye ve Suriye halkları el ele olmaya devam edecek

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş ise Türkiye ile Suriye halkları arasındaki dayanışmanın bundan sonra da süreceğini vurguladı. Göktaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da ifade ettiği üzere Suriyeli kardeşlere yönelik desteğin devam edeceğini belirtti.

Aile, kadın, çocuk, engelli ve yaşlılara yönelik çalışmaların önemine dikkat çeken Göktaş, Suriye Sosyal İşler ve Çalışma Bakanı Hind Kabavat ile bu alanlarda iş birliği yapmayı sürdüreceklerini söyledi.

Türkiye’de devlet korumasında bulunan ve Suriye makamlarına teslim edilen 7 çocukla ilgili de değerlendirmede bulunan Bakan Göktaş, çocukları Suriyeli yetkililere emanet ettiklerini belirterek, kendilerine gereken özenin gösterileceğine inandığını ifade etti. Göktaş, diğer çocukların da ilerleyen süreçte ülkelerine döneceğine yönelik temennisini dile getirdi.

Şam’da Osmanlı pilotlarının kabirleri ziyaret edildi

Emevi Camii’ndeki programın ardından Bakan Göktaş ve Bakan Kabavat, Şam’daki tarihi ve dini mekanlara yönelik ziyaretlerini sürdürdü. İki bakan, Selahaddin Eyyubi Türbesi'ni ziyaret ederken, türbe çevresinde bulunan 3 Osmanlı pilotunun kabirlerini de ziyaret etti.

Program kapsamında Zahir Baybars Makamı ve Hz. Rukiye Makamı da ziyaret edildi. Tarihi mekanlarda gerçekleştirilen ziyaretlerin ardından Bakan Göktaş ve Bakan Kabavat, günün anısına birbirlerine karşılıklı olarak hediye takdiminde bulundu.

Ziyaretler, iki ülke arasındaki tarihi ve kültürel bağların yanı sıra sosyal hizmetler alanındaki iş birliğinin de öne çıktığı bir program olarak devam etti.

Bakan Göktaş’tan yaşlılar ve çocuklara özel ziyaret

Bakan Göktaş ve beraberindeki heyetin Şam’daki programının son bölümünde, Şam surlarının yedi kapısından biri olan Bab Kisan üzerinde bulunan tarihi Mar Bulos Yaşlı, Bakıma Muhtaç ve Yetim Evi ziyaret edildi. İçerisinde bir kilisenin de bulunduğu merkezde kalan yaşlılar ve çocuklarla yakından ilgilenen Göktaş, burada yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Bakan Göktaş, Türkiye ile Suriye halklarının özellikle savaş döneminde birbirine daha da yakınlaştığını belirtti. Türkiye ve Suriye halklarının savaş boyunca adeta kardeş olduğunu ifade eden Göktaş, Suriye’yi yeni bir dönemin beklediğini ve Türkiye olarak bu gelecekten memnuniyet duyduklarını söyledi.

Türkiye ve Suriye arasında sosyal hizmetlerde iş birliği

Bakan Göktaş, iki ülke arasındaki tecrübe paylaşımının büyük önem taşıdığını belirterek, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak Suriye’de ailelerin güçlendirilmesi, çocuklara daha iyi bir gelecek hazırlanması ve kadınların mesleki beceriler kazanmasına yönelik çalışmalara katkı sunacaklarını ifade etti.

Engelli ve yaşlılara yönelik sosyal hizmetler konusunda Türkiye’de geliştirilen deneyimlerin de Suriye halkıyla paylaşılacağını belirten Göktaş, iki ülke arasında daha önce bir mutabakat zaptı imzalandığını hatırlattı.

Savaş sürecinden en fazla ailelerin etkilendiğine dikkat çeken Göktaş, bundan sonraki süreçte ailelerin güçlendirilmesine daha fazla odaklanacaklarını söyledi. Türkiye ve Suriye arasındaki dostluk ve kardeşlik bağlarının daha da geliştirilmesinin hedeflendiğini belirten Göktaş, Suriye halkının Türkiye’nin gönlünde özel bir yere sahip olduğunu ve dayanışmanın devam edeceğini ifade etti.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız