reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
16
sivas360 Siyaset Özgür Özel "Yürüyüş Partisi" isminden vazgeçti

Özgür Özel "Yürüyüş Partisi" isminden vazgeçti

CHP’de yaşanan yönetim tartışmaları sürerken, Özgür Özel ve ekibinin yeni bir siyasi parti kuracağı yönündeki iddialar gündemdeki yerini koruyor.

MUHABİR: Haber Merkezi

Özgür Özel "Yürüyüş Partisi" isminden vazgeçti

 Daha önce yeni oluşumun adının "Yürüyüş Partisi" olabileceği öne sürülürken, son kulis bilgilerine göre bu isimden vazgeçildiği iddia edildi.

CHP’de yaşanan liderlik krizinin ardından Özgür Özel cephesi ile Kemal Kılıçdaroğlu yönetimi arasındaki ayrışma devam ediyor. Özel ve ekibinin Kılıçdaroğlu’nun yeniden göreve gelmesini tanımadığı belirtilirken, yeni parti hazırlıklarıyla ilgili çeşitli iddialar gündeme geliyor.

Gazeteci Sinan Burhan, tv100 ekranlarında yaptığı açıklamada, "Yürüyüş" isminin Türkiye genelinde yeterince karşılık bulmadığı gerekçesiyle yeniden değerlendirildiğini söyledi.

Burhan, kulis bilgisini aktarırken, "Yürüyüş isminin daha dar ve marjinal bir grubu çağrıştırdığı, Türkiye ortalamasına hitap edecek daha kapsayıcı bir isim üzerinde durulduğu" bilgisini paylaştı.

Yeni partinin yalnızca isim değişikliğiyle sınırlı kalmayacağı, logo ve parti yapılanması konusunda da farklı seçeneklerin masada olduğu öne sürülüyor.

Özel cephesinin bir yandan sıfırdan parti kurma hazırlığı yaptığı, diğer yandan seçime girme yeterliliği bulunan mevcut bir partiyle görüşme ihtimalini değerlendirdiği belirtiliyor. Kulislerde, uygun bir partiyle birleşme, ardından isim ve logo değişikliğine gidilmesi formülünün de konuşulduğu ifade ediliyor.

Öte yandan yeni oluşumun TBMM’de grup kurma ihtimali üzerinde de çalışmalar yapıldığı iddia edilirken, partinin kuruluş zamanı konusunda farklı görüşlerin bulunduğu aktarılıyor. Bazı çevreler sürecin hızlandırılması gerektiğini savunurken, bazıları ise daha geniş bir hazırlık sürecinin tercih edilmesi gerektiğini belirtiyor.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...