STSO'da meslek komiteleri yeniden düzenlendi, sanayici temsili artırıldı
Komite yapılanmasını daha adil ve güncel hâle getirmek amacıyla başlatılan süreç, meclis üyelerinin yoğun katılımı ve yüksek oy oranıyla kabul edildi.
STSO Başkanı Zeki Özdemir, çalışmanın komitelerin görüşleri doğrultusunda şekillendiğini belirterek, “Komite toplantılarıyla başlayan istişare süreci, meclis iradesiyle kurulan komisyon çalışmalarıyla devam etti. Yeni gelişen iş alanları ve değişen sektör yapıları dikkate alınarak komite yapılanması yeniden değerlendirilmiştir” dedi.
Başkan Özdemir, çalışmanın temel amacının üyelerin doğru komitelerde temsil edilmesi olduğunu vurgulayarak, “Tüm mensuplarımızın iştigal konularına uygun komitelerde yer almasını, ilgili sektörlerin aynı çatı altında toplanmasını ve ilgisiz sektörlerin aynı komite içerisinde sıkışmasının önüne geçilmesini sağladık. Ayrıca daha fazla komite ile üyelerimizin Odamız çatısı altında güçlü şekilde temsil edilmesini amaçladık” ifadelerini kullandı.
Sanayici grubuna özel hassasiyet gösterdiklerini belirten Özdemir, “Ben de bir sanayici olarak şuna yürekten inanıyorum: Odamızda sanayicilerimiz artık mevcut sayısından daha fazla üyeyle temsil edilecektir” dedi.
NACE düzenlemelerinin seçim odaklı yapılmadığını ve sürecin tamamen kurumsal ihtiyaç gözetilerek yürütüldüğünü aktaran Özdemir, şunları ekledi: “Seçime uzun süre varken bu düzenlemeleri yapmak, sürecin halisane niyetle yürütüldüğünü ortaya koymaktadır. Bu çalışmayı seçim vaatleri kapsamında değil, STSO’nun kurumsal ihtiyacı olarak gerçekleştirdik. Bugün geldiğimiz noktada, meclisimizin yüksek katılımı ve güçlü iradesiyle komite yapılanmamızı daha adil, güncel ve sanayicilerimizin temsil gücünü artıracak şekilde yeniden düzenlemiş olmanın memnuniyetini yaşıyoruz.”