reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
11
sivas360 Sivas Sivas’ta dilenci sorunu vatandaşların tepkisine neden oluyor!

Sivas’ta dilenci sorunu vatandaşların tepkisine neden oluyor!

Sivas’ta şehir merkezinde görülen dilencilik vakalarının artması, vatandaşların tepkisine yol açıyor.

MUHABİR: Haber Merkezi

Sivas’ta dilenci sorunu vatandaşların tepkisine neden oluyor!

 Kentin yoğun yaya trafiğine sahip cadde ve kavşaklarında dilenen kişilerin sayısının son dönemde arttığı belirtilirken, vatandaşlar bu durumun günlük yaşamı olumsuz etkilediğini ifade ediyor.

Özellikle Ramazan ayında dilencilik faaliyetlerinin daha belirgin hale geldiğini söyleyen vatandaşlar, bazı kişilerin yardım talep ederken duygusal yöntemlere başvurarak insanların iyi niyetini suistimal ettiğini dile getiriyor. Çocuklar veya sağlık sorunları üzerinden yardım isteyen bazı dilencilerin bu durumu bir kazanç aracına dönüştürdüğü yönünde şikayetler artıyor.

Şehir sakinleri, ilgili kurumların dilencilik faaliyetlerine karşı daha sık denetim yapmasını ve bu sorunun çözümü için kalıcı önlemler alınmasını talep ediyor. Uzmanlar ise dilenciliğin zaman zaman organize yapılar tarafından yürütülebildiğine dikkat çekerek vatandaşların bu konuda dikkatli olması gerektiğini vurguluyor.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...