Sivas'ta Fadlum Irmağı İçin Dev Proje! 500 Dekar Arazi Korunacak
Sivas'ta taşkın ve sel riskini azaltmak amacıyla Fadlum Irmağı'nda yeni bir altyapı projesi hayata geçirilmeye hazırlanıyor. AK Parti Sivas Milletvekili Hakan Aksu, kasım ayında ihaleye çıkarılması planlanan projeyle 2,2 kilometre uzunluğunda beton kanal inşa edileceğini açıkladı. Çalışmaların tamamlanmasıyla bir mahalle ve 500 dekar tarım arazisinin olası taşkınlardan korunması hedefleniyor. Proje kapsamında Fadlum Köprüsü ve çevresinde de düzenlemeler yapılması planlanıyor.
Fadlum Irmağı'na 2,2 Kilometrelik Beton Kanal
Sivas kent merkezinde taşkın riskine karşı yeni bir yatırım için hazırlıklar sürüyor.
AK Parti Sivas Milletvekili Hakan Aksu tarafından açıklanan proje kapsamında Fadlum Irmağı'nın dere yatağında 2,2 kilometre uzunluğunda beton kesitli kanal yapılacak.
Kasım 2026'da ihaleye çıkarılması planlanan çalışmayla suyun kontrollü şekilde akmasının sağlanması ve olası taşkınların yerleşim alanlarına zarar verme riskinin azaltılması amaçlanıyor.
Projenin tamamlanmasıyla bir mahalle ve 500 dekar tarım arazisinin taşkınlara karşı korunması hedefleniyor.

Fadlum Köprüsü ve Çevresi de Düzenlenecek
Milletvekili Hakan Aksu, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nin yeni yerleşkesi yakınında bulunan Fadlum Köprüsü ve çevresine ilişkin de açıklamalarda bulundu.
Irmak yatağındaki kontrolsüz bitki örtüsü ve birikintilerin su akışını olumsuz etkilediğini belirten Aksu, bölgede gerekli müdahalelerin yapılacağını ifade etti.
Köprü çevresindeki mevcut sorunların giderilmesi ve alanın daha düzenli bir görünüme kavuşturulması planlanıyor.
Fadlum Irmağı Projesi Ne Zaman Başlayacak?
Açıklamaya göre projenin ihalesinin Kasım 2026'da gerçekleştirilmesi hedefleniyor. İnşaatın başlama ve tamamlanma tarihlerine ilişkin ise henüz kesin bir takvim paylaşılmadı.
Taşkın koruma çalışmalarının hem tarımsal üretim alanlarının güvenliği hem de çevredeki yerleşim alanlarının korunması açısından önemli olması bekleniyor.
Hakan Aksu, Fadlum Irmağı'ndaki taşkın koruma ve çevre düzenleme çalışmalarının takipçisi olacaklarını belirtti.