reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
11
sivas360 Sivas SİDEMİR İçin Kritik Görüşme: Abdullah Güler ile Stratejik Değerlendirme

SİDEMİR İçin Kritik Görüşme: Abdullah Güler ile Stratejik Değerlendirme

SİDEMİR’in geleceği için Abdullah Güler ile görüşme yapıldı, üretim modeli ve yatırım süreci değerlendirildi.

MUHABİR: Recep Karataş

Zeki Özdemir’den SİDEMİR İçin Yatırım ve Üretim Vurgusu

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Zeki Özdemir, Sivas Demir Çelik Fabrikası’nın (SİDEMİR) geleceğine ilişkin önemli bir temas gerçekleştirdi. Özdemir, TBMM AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler ile birebir bir görüşme yaparak fabrikanın mevcut durumu ve geleceğine yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Görüşmede, SİDEMİR’in kayyum sürecinde kalmaması gerektiğini vurgulayan Özdemir, fabrikanın güçlü ve alanında uzman bir işletmeci tarafından yönetilmesinin önemine dikkat çekti. Bölge ekonomisi açısından stratejik bir öneme sahip olan fabrikanın yeniden yapılandırılması gerektiğini ifade eden Özdemir, üretim kapasitesinin artırılmasının kritik olduğunu belirtti.

Özdemir, yalnızca hurda demire dayalı sınırlı üretim modelinin sürdürülebilir olmadığını dile getirerek, bölgedeki maden kaynaklarını işleyebilecek entegre bir üretim sisteminin kurulmasının şehir ekonomisine daha fazla katkı sağlayacağını söyledi. Bu yaklaşımın hem istihdamı artıracağı hem de Sivas’ın sanayi gücünü yükselteceği ifade edildi.

Görüşmede ayrıca yatırım garantisi, üretim çeşitliliği ve uzun vadeli sanayi planlaması gibi konular da ele alındı. SİDEMİR’in doğru bir işletmeciye devredilmesinin, sadece fabrika için değil bölgesel kalkınma için de önemli bir adım olacağı vurgulandı.

Sivas iş dünyası temsilcileri, fabrikanın yeniden aktif ve sürdürülebilir üretim modeliyle çalışmasının şehir ekonomisine ciddi katkı sağlayacağını belirtiyor. Yapılan görüşmenin, SİDEMİR’in geleceğine yönelik yeni bir sürecin başlangıcı olabileceği değerlendiriliyor.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...