SCÜ’nün 52. Kuruluş Yıl Dönümüne Yoğun Katılım
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nin (SCÜ) kuruluşunun 52. yıl dönümü, düzenlenen anlamlı bir programla kutlandı. Üniversite yerleşkesinde gerçekleştirilen programa, protokol üyeleri, akademisyenler ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.
Programa; Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Sivas Milletvekilleri Rukiye Toy ve Hakan Aksu, Sivas Belediye Başkanı Adem Uzun, SCÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Şengönül, çevre illerden gelen üniversite rektörleri, il protokolü, akademik kadro ve öğrenciler katıldı.
Programda konuşan Vali Yılmaz Şimşek, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nin yarım asrı aşan köklü geçmişine dikkat çekerek, üniversitenin hem akademik hem de bilimsel alanda önemli bir misyon üstlendiğini vurguladı. Vali Şimşek konuşmasında,“Cumhuriyetimizin adını gururla taşıyan bu güzide üniversitemiz, güçlü akademik kadrosu ve sürekli gelişen altyapısıyla her geçen yıl akademik başarılarını artırmakta, bilimsel çalışmalarıyla ülkemize ve şehrimize önemli katkılar sunmaktadır” ifadelerini kullandı.
YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar da üniversitelerin bölgesel kalkınmadaki rolüne değinerek, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nin eğitim, araştırma ve topluma hizmet alanlarında önemli çalışmalar yürüttüğünü belirtti.
Konuşmaların ardından programa emek veren akademisyenlere Vefa Ödülleri, başarılı akademik çalışmalara imza atan öğretim üyelerine ise Akademik Başarı Ödülleri takdim edildi. Program, hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle sona erdi.