Sivas’ta geçtiğimiz yıl Türkiye’yi yasa boğan vahşi cinayetin kurbanı olan iki kardeşin annesi Ayşegül Şimşek, evlatlarının yokluğunda geçireceği ilk bayram öncesi mezar başındaydı. Acılı annenin yürek burkan sözleri, bayramın buruk atmosferini gözler önüne serdi.
Sivas’ta Evlat Acısıyla İlk Bayram: "Onlarsız Bayram Çok Zor"
Sivas'ta geçtiğimiz yıl boğazları kesilerek katledilen 22 yaşındaki Umutcan Şimşek ve 16 yaşındaki milli sporcu Melisa Şimşek’in annesi Ayşegül Şimşek, Ramazan Bayramı öncesi soluğu çocuklarının kabri başında aldı. Yukarı Tekke Mezarlığı’nda evlatlarına dua eden acılı anne, gözyaşları içinde bayramı ilk kez onlarsız geçirecek olmanın ağırlığını anlattı.

Vahşi Cinayet Sivas'ı Sarsmıştı
Olay, geçtiğimiz yıl 6 Mayıs tarihinde meydana gelmişti. Anne Ayşegül Şimşek, eve geldiğinde oğlu Umutcan ve kızı Melisa’yı kanlar içerisinde bulmuştu. İki kardeşi canice katleden cinayet zanlısı Hüseyin Sönmez (34), olay sonrası kaçtığı Ankara’da yakalanarak tutuklanmış ve cezaevine gönderilmişti.

"Bayram Şenliğimiz Bu Sene Olmayacak"
Çocuklarının mezarı başında dua eden ve kabirlerini çiçeklerle donatan Ayşegül Şimşek, duygularını şu sözlerle ifade etti:
"Bu yıl bayramı ilk kez çocuklarım olmadan geçireceğim. Çok zor ama mecburum. Her zamanki gibi onları burada bırakıp gideceğim. Buraya gelmek zor, buradan gitmek ayrı bir zor. Eskiden hep beraber toplanır, köye gider, bayram şenliği yapardık. Ama bu sene o şenlik olmayacak. Allah kimseye böyle bir acı vermesin."
Adalet Bekleyişi ve Buruk Temenniler
Milli sporcu Melisa ve ağabeyi Umutcan’ın hatıralarını yaşatmaya çalışan anne, çocukları için dua etmekten başka elinden bir şey gelmediğini belirtti. Çevredeki vatandaşların da destek olduğu acılı anne, tüm İslam aleminin bayramını buruk bir şekilde tebrik ederek mezarlıktan ayrıldı.