İmranlı’da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Programı Düzenlendi
Sivas’ın İmranlı ilçesinde, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla “Kadının Ekonomik Gücü: Aileden Ulusal Kalkınmaya” başlıklı program gerçekleştirildi. Programa İmranlı Kaymakamı Fatma Bayalan, İmranlı Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Seval Elden Ürgüp ve ilçe protokolü katıldı.
İmranlı Meslek Yüksekokulu’nda düzenlenen programda, kadınların ekonomik hayattaki rolü ve toplumsal kalkınmaya katkıları detaylı bir şekilde ele alındı. Katılımcılar, kadınların aile ekonomisinden başlayarak ülke kalkınmasına uzanan süreçte üstlendikleri sorumluluklara dikkat çekti.

Kaymakam Fatma Bayalan, yaptığı konuşmada, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün önemine değinerek, kadınların toplumdaki yerinin her geçen gün güçlendiğini belirtti. Bayalan, kadınların eğitim, üretim ve ekonomik faaliyetlerde aktif rol almasının hem aile yapısını hem de ülke ekonomisini olumlu etkilediğini vurguladı.
Programda ayrıca kadınların iş hayatındaki katkıları, girişimcilik faaliyetleri ve ekonomik bağımsızlıklarının toplumsal gelişim açısından taşıdığı önem üzerinde duruldu. Katılımcılar, kadınların üretim süreçlerinde daha fazla yer almasının sürdürülebilir kalkınma için kritik olduğunu ifade etti.

Etkinlik kapsamında, kadınların ekonomik hayattaki başarıları değerlendirilirken, günün anlam ve önemine dair mesajlar paylaşıldı. Katılımcılar, kadınların eğitim, iş gücü ve üretim alanlarındaki katkılarını görünür kılmanın toplum için değer taşıdığını belirtti.
Program, protokol ve katılımcıların görüşlerinin paylaşılmasının ardından sona erdi. Etkinlik, kadınların ekonomik ve toplumsal hayattaki rollerinin önemine dikkat çekmesi açısından ilçede anlamlı bir etkinlik olarak değerlendirildi.