reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
11
sivas360 Sivas Demirgil: “Üretim Başlarsa Esnaf Nefes Alacak”

Demirgil: “Üretim Başlarsa Esnaf Nefes Alacak”

SESOB Başkanı Hakan Demirgil, TMSF’ye devredilen SİDEMİR’in yeniden açılmasının Sivas ekonomisi, istihdam ve esnaf için hayati önem taşıdığını belirterek yetkililere çağrıda bulundu.

MUHABİR: Recep Karataş

Sivas’ta Sanayi Vurgusu: Demirgil Fabrikanın Açılmasını İstedi

Sivas Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Hakan Demirgil, TMSF’ye devredilen SİDEMİR’in yeniden faaliyete geçmesinin şehir ekonomisi ve esnaf açısından hayati önem taşıdığını söyledi.

Başkan Demirgil yaptığı yazılı açıklamada, fabrikanın yalnızca bir sanayi tesisi olmadığını, aynı zamanda binlerce aile için bir “ekmek kapısı” olduğunu vurguladı. Fabrikanın üretimde olduğu dönemlerde Sivas’taki pek çok sektöre doğrudan ve dolaylı katkı sağladığını hatırlatan Demirgil, üretimin durmasının yerel esnafı ve küçük işletmeleri ekonomik açıdan zor durumda bıraktığını ifade etti.

“Türkiye’nin Devleri Arasındaydı”

SİDEMİR’in geçmişteki ekonomik gücüne dikkat çeken Demirgil, tesisin bir dönem Türkiye’nin en büyük 50 sanayi kuruluşu arasında yer aldığını belirterek, fabrikanın yeniden açılmasının istihdam artışı, yan sanayinin canlanması ve şehir ekonomisinin güçlenmesi anlamına geleceğini söyledi. Demirgil, sanayi üretiminin artmasının esnaf ve sanatkârların ticaret hacmini de doğrudan yükselteceğini dile getirdi.

Yetkililere Ortak Çağrı

Şehrin kalkınmasının üretim ve yatırımla mümkün olacağını ifade eden SESOB Başkanı, siyasi ayrım gözetmeksizin tüm yetkililere çağrıda bulunarak fabrikanın yeniden faaliyete geçmesi için somut adımların atılması gerektiğini vurguladı. Gençlerin memleketlerinde iş bulabilmesi için üretim tesislerinin desteklenmesinin zorunlu olduğunu belirten Demirgil, bu konuda birlik ve kararlılık mesajı verdi.

İşçi Mağduriyetine Dikkat Çekti

Açıklamasında yıllarca fabrikada çalışan işçilerin durumuna da değinen Demirgil, emek veren çalışanların mağduriyetlerinin giderilmesi gerektiğini söyledi. Demirgil, işçilerin haklarının teslim edilmesinin ardından fabrikanın yeniden üretime başlamasının hem şehir hem de bölge ekonomisine önemli katkı sağlayacağını ifade etti.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...