reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
11
sivas360 Gündem TKDK Yeni Yatırımlar Kazandıracak

TKDK Yeni Yatırımlar Kazandıracak

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Sivas İl Koordinatörlüğüne müteşebbislerimiz tarafından sunulan birçok proje incelenmeye başlandı.

Sivas Valisi Salih Ayhan, amaçlarının hazırlanan projelerle ilimiz tarım ve hayvancılığının gelişmesi, çiftçiye ekonomik gelir sağlanması olduğunu ifade ederek, 29 Temmuz 2020 tarihi itibariyle IPARD-II Programı 9. Başvuru Çağrı ilanı kapsamındaki projelerin TKDK’ya kabullerinin tamamlandığını söyledi.

Yapılan birebir tanıtım faaliyetleri, planlama sürecinin aktif olarak işletilmesi sonucunda ilgili çağrı döneminde önemli projelerin hayata geçeceğine inandığını belirten Vali Ayhan, “Tıbbi aromatik bitki üretimi, arıcılık, kırsal turizm gibi projelerin yer aldığı çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi tedbirinden 343 proje, büyük baş ve küçükbaş besi ile süt çiftlikleri, tavukçuluk, kaz yetiştiriciliği gibi projelerin yer aldığı hayvancılık tedbirinden ise 42 proje başvuru yaptı” dedi.

Sivas’ın en çok proje sunan ve projesi kabul gören illerin başında geldiğini hatırlatan Vali Ayhan, “IPARD-II Programı 9. Başvuru Çağrı döneminde Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Sivas İl Koordinatörlüğü’ne sunulan toplam 385 projenin yatırım tutarı 144 Milyon TL, hibe tutarı ise 85 Milyon TL’dir.” diye konuştu.

Vali Ayhan, projelerin incelenmesine ivedilikle başlandığını, amaçlarının teslim alınan her projenin yatırıma dönüşmesini sağlamak olduğunu belirterek, müteşebbislere, projenin hazırlanmasında emeği geçenlere ve il koordinatörlüğüne teşekkür etti.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...