reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
11
sivas360 Gündem TEDBİRİ ELDEN BIRAKMIYORUZ

TEDBİRİ ELDEN BIRAKMIYORUZ

ENDİŞEYE MAHAL YOK AMA TEDBİRİ DE ELDEN BIRAKMIYORUZ

İlimizde alınan koronavirüs tedbirleri Vali Salih Ayhan başkanlığında, ilgili tüm kurum yöneticilerinin katılımıyla ele alındı. Toplantıda endişeye mahal bir durumun olmadığını ancak her bakımdan hijyen kurallarına dikkat edilerek tedbirlerin elden bırakılmaması gerektiği vurgulandı.

Vali Salih Ayhan, yaptığı açıklamada, koronavirüsle ilgili Sağlık Bakanlığının aldığı tedbirlerin Sivas´ta da üst seviyede olduğunu belirtti. Sivas´ta 10 gün önce bu konunun çok gündem olduğunu aktaran Vali Ayhan, hassasiyetli ve dikkatli bir şekilde tüm kurumların süreci yönettiğini dile getirdi.

Herkese ortak görevler düşüyor

Sivas´ta şuana kadar hiç bir vakaya, şüpheli bulguya rastlanılmadığını ve her türlü ihtimale karşı sürecin ciddiyetle takip edildiğini belirten Vali Salih Ayhan, Sağlık Bakanlığı bünyesinde oluşturulan Bilim Kurulu´nun aldığı kararların 81 İlde titizlikle uygulandığını anımsattı. Kamuoyunun sağlıklı bir şekilde bilgilendirilmesinin önemli olduğunu belirten Vali Ayhan, bu dönemde herkese ortak görevler düştüğünü söyledi.

Sivas´ın bundan sonraki süreçte ayrı bir sorumluluk üstlendiğini de belirten Vali Salih Ayhan, "Bakanlıklarımızın vermiş olduğu talimatlar var. Gerek UMRE yapmak üzere kutsal topraklarda olan gerekse de turistik amaçlı yurt dışına çıkan vatandaşlarımız, tedbir amacıyla 14 gün boyunca, kontrollü bir şekilde öğrenci yurtlarında misafir edilecektir. Dolayısıyla ilimizin de yurt kapasitesinin fiziki durumu, teknik alt yapısı şehirle olan bağlantısı dikkate alınarak, Sivas belirlenen 16 ilden birisi olmuştur. Gerek UMRE´den gerek yurt dışından gelen vatandaşlarımızı misafir edeceğiz.? dedi.

Umreciler İsparta´ya nakledildi

Vali Salih Ayhan, ?İlk kafile bugün gelecekti, umreden gelen 178 kişi vardı. Hava muhalefeti nedeniyle Isparta iline nakledildi. Ama hazırlıklıyız, planlanan iller arasından birisiyiz. Bu minvalde yurt dışından gelen vatandaşlarımızı misafir edeceğiz. Bunlar hasta değil, tamamen tedbir amaçlı, gerekli sağlık tetkiklerinden ardından İl Sağlık Müdürlüğümüz tarafından kontrol edilerek evlerine gönderileceklerdir." şeklinde konuştu.

Sahte Belgelere Dikkat

Vali Salih Ayhan, toplumu kaygılandırıcı ve infiale sürükleyecek paylaşımlardan uzak durulması gerektiğini ifade ederek, ?Sahte belge üzerinden paylaşımlar tespit edildiği takdirde adli süreci başlatacağız. Yetkili organlar dışında paylaşılan hiçbir şeye itibar edilmemeli.? dedi.

Fırsatçılara Geçit Yok

Vali Salih Ayhan, koronavirüs nedeniyle bu süreci fırsata çevirmeye çalışan bazı kişilerin olduğunu dile getirerek, ?Belediyemiz ve İl Tarım ve Oman Müdürlüğümüz denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Bu süreçten nemalanmaya çalışanlar olursa ve tespit edilirse cezası en ağır şekilde kesilecek? ifadelerini kullandı.

Fırınlar ve Lokantalar Hijyene Dikkat Etmeli

Vali Salih Ayhan, lokanta- restoran ve unlu gıda üretimi yapan firmalardan bu süreçte daha çok hassasiyet göstermelerini isteyerek, ?Bu süreci hep beraber başarıyla tamamlayacağız.? dedi.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...