Merkez Bankası Enflasyon Raporu'nu 12 Kasım'da Açıklayacak
TCMB tarafından yapılan duyuruya göre, Başkan Fatih Karahan, Enflasyon Raporu 2026-IV'ün tanıtımı amacıyla 12 Kasım Perşembe günü saat 10.30'da TCMB İstanbul Finans Merkezi Yerleşkesi'nde basın toplantısı düzenleyecek.
Fiziki ortamda basına açık olarak gerçekleştirilecek toplantı, Merkez Bankasının resmi internet sitesi, X hesabı ve YouTube kanalı üzerinden canlı yayımlanacak.
GÖZLER YIL SONU ENFLASYON TAHMİNİNDE
TCMB Başkanı Fatih Karahan, yılın üçüncü Enflasyon Raporu bilgilendirme toplantısında 2026 yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 28'e yükselttiklerini açıklamıştı.
Karahan, aynı toplantıda enflasyonun 2027 yılı sonunda yüzde 15'e, 2028 yılı sonunda ise yüzde 9'a gerilemesini ve orta vadede yüzde 5 seviyesinde istikrar kazanmasını öngördüklerini belirtmişti.
12 Kasım'da gerçekleştirilecek yılın son rapor toplantısında, TCMB'nin orta vadeli enflasyon tahminlerinde ve öngörülen enflasyon patikasında herhangi bir değişikliğe gidip gitmeyeceği merakla bekleniyor.
