AFYONKARAHİSAR'DA 8 KİŞİYİ ÖLDÜREN CANİNİN İFADESİ
Özdemir’in 3 kişiyi biçerdöver alacağı nedeniyle, 5 kişiyi ise araçlarını gasbetmek amacıyla öldürdüğü iddia edildi.
Türkiye’yi sarsan olayda, saldırgan Arif Sefa Özdemir’in yakalanmasının ardından verdiği ilk ifade gün yüzüne çıktı. İddiaya göre saldırının arkasında biçerdöver alışverişinden kaynaklanan borç anlaşmazlığı ve gasp amacı bulunuyor.
40 Bin Euroya Biçerdöver Satın Aldı
Özdemir, ifadesinde geçtiğimiz yıl Ahmet Uzel’den 40 bin euro karşılığında biçerdöver satın aldığını ve bu araçla Manisa ile İzmir çevresinde çalışmaya başladığını anlattı.
Biçerdöverin Yanması Anlaşmazlığa Yol Açtı
Biçerdöverin İzmir’de bir tarlada çalıştığı sırada aniden yanarak kullanılamaz hale geldiğini belirten Özdemir, bu olayın ardından Ahmet Uzel ile aralarında anlaşmazlık yaşandığını ifade etti.
11 Bin Euro Alacak İstediği İddiası
Özdemir’in ifadesine göre Ahmet Uzel, geçtiğimiz hafta kendisiyle görüşerek biçerdöverden kalan 11 bin euro alacağını talep etti. Özdemir ise borcunun 4 bin euro olduğunu ve kısa süre içerisinde ödeme yapacağını söyledi.
Borç miktarı konusunda başlayan tartışmanın telefon görüşmelerinde küfür ve tehditlere dönüştüğü öne sürüldü.
Üç Kişiyle Buluşup Ateş Açtı
İddiaya göre Özdemir, olay günü ödeme yapmak amacıyla Ahmet Uzel’i Afyonkarahisar’a davet etti. Uzel, Bekir ve Noman Toprak’ı da yanına alarak kente geldi. Taraflar Ayazini köyü çıkışında buluştu.
Burada çıkan tartışmanın ardından Özdemir’in yanında getirdiği pompalı tüfekle ateş açtığı ve Ahmet Uzel, Bekir Toprak ile Noman Toprak’ı öldürdüğü iddia edildi.
5 Kişiyi de Araçlarını Gasbetmek İçin Öldürdü
Üç kişiyi öldürdükten sonra olay yerinden kaçan Özdemir’in, güzergâhı üzerinde karşılaştığı diğer kişileri araçlarını gasbetmek amacıyla hedef aldığı öne sürüldü. Saldırganın bu şekilde 5 kişiyi daha öldürdüğü, 1 kişiyi de ağır yaraladığı belirtildi.
8 kişinin hayatını kaybettiği, 1 kişinin ağır yaralandığı olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
