İlçemizde sınava giren öğrenciler arasında Ayhan Erkan Ortaokul öğrencisi Muhammed Enes Ceylan Kangal birincisi oldu.
Önceki gün açıklanan LGS sonuçlarında Kangal’da başarı gösteren öğrenci sayısının önceki yıllara göre artış göstermesi ilçede sevinçle karşılandı. İlçe 1.si Ayhan Erkan Ortaokul öğrencisi Muhammed Enes Ceylan (Öğretmenevi müdürü Erdeniz Ceylan’ın oğlu) olurken Cumhuriyet Ortaokulundan Mehmet Ali Coşkun ve Yusuf Dağ ile Şehit Üzeyir Gençdoğmuş Ortaokulundan Şevval Kaplan ve Edanur Kel adlı öğrenciler fen lisesine yerleşecek puan almayı başardılar.
Genel ortalama bakımından ise önceki yıllarda olduğu gibi yine en başarılı okul Cumhuriyet Ortaokulu oldu. Okulda LGS sınavına giren öğrencilerin nerdeyse tamamı nitelikli okullara girmeye hak kazandı. Müdürlüğünü Gani Çetinkaya’nın yapmış olduğu Cumhuriyet Ortaokulu gibi son dönemde başarı seviyesini arttıran okullardan birisi de eski adı Kongre Ortaokulu olan Şehit Üzeyir Gençdoğmuş Ortaokulu oldu. Göreve geldiğinden itibaren disiplinli bir proğram uygulayarak okula çeki düzen vermeye çalışan okul müdürü Celalettin Ağdaş, yine mütevaziliğini koruyarak başarının tesadüf olmadığını söylemekle yetindi.
Başarı gösteren öğrencilerle birlikte bu başarıda emeği olan okul yönetimleri ve öğretmenleri tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz.