reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
15
sivas360 Gündem Kocasinan tarihe sahip çıkıyor

Kocasinan tarihe sahip çıkıyor

Kocasinan tarihe sahip çıkıyor

KAYSERİ (İGFA) - Vatandaşların daha sağlıklı, temiz ve huzurlu bir şekilde ibadet yapabilmeleri için 2014 yılında ‘Cami Temizleme Ekibi’ kurduklarını hatırlatan Kayseri'ye bağlı Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, vatandaşların huzurlu bir şekilde ibadet edebilmeleri için yoğun gayret gösterdiklerini vurguladı. Camilerin çevre düzenlemesi ve temizliği gibi hizmetlerle her zaman ve her şartta vatandaşların yanlarında olduklarını belirten Başkan Çolakbayrakdar, “Birlik ve beraberliğimizin sembolü olan camilerimiz, kutsal mekanlarımızdır. Belediye olarak camilerimizin, mescitlerimizin restore edilmesinin yanı sıra vatandaşlarımızın huşu içerisinde ibadet edebilmesi için camilerimizin daha temiz olmasına özen gösteriyoruz” ifadelerini kullandı.

Kocasinan Belediyesi’nin hizmetlerinden memnun olan ve tarihi camiyle ilgili anılarını anlatırken duygulanan Hayrullah Hacıalioğulları (78) ise “Dedelerimizin dedeleri zamanında yapılan tarihi caminin belediye bakımını yapıyor ve temizliyor” dedi.

İbrahim Hacıalioğulları (42) da “Köyümüzün tarihi çok eski olduğu söylenir. Rivayetlere göre; buradan İpek Yolu geçermiş ve kervanlar burada mola verirlermiş o yüzden buraya ‘Mola’ ismini vermişler. Daha sonra ismi değişerek ‘Molu’ olarak adlandırmışlar. Tarihi camimiz, Osmanlı döneminde Mimarsinan yapısı olarak yapıldığı bilinmektedir. Şimdi ise belediyemiz çevre düzenlemesi yaptı ve bakımını yapıyor” diye konuştu.

Mehmet Orhan (70) ise “Belediyemiz düzenli bir şekilde gelip camimizin etrafını, içini temizliyor ve çevrenin bakımını yapıyor. Bundan iyisi olmaz Allah razı olsun Sayın Başkanımızdan işi gücü rast gitsin” diye konuştu.

Ahmet Çıray (71) de belediyenin tarihi camiye çok iyi baktığını belirterek, Başkan Çolakbayrakdar’a teşekkür etti. Ahmet Bilgin (78) ise hizmetten hiç mahrum olmadıklarını vurgulayarak, yatırımlardan dolayı Başkan Çolakbayrakdar’a teşekkürlerini iletti.

Kayseri’nin en eski yerleşim yerlerinden biri olan ve tarihi silueti yapılarla dikkat çeken Molu Mahallesi’ndeki Mimar Sinan yapımı Molu Cami’sini, Kocasinan Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından teknolojik temizleme cihazlarıyla, camilerin dış temizliğinin yanında halı, kapı, cam, ahşap ve kitaplık gibi alanları hijyenik olarak temizleniyor.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...