reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
15
sivas360 Gündem Kocaeli, Tacikistan’a 1 milyar dolarlık ticaret hedefi koydu

Kocaeli, Tacikistan’a 1 milyar dolarlık ticaret hedefi koydu

Kocaeli, Tacikistan’a 1 milyar dolarlık ticaret hedefi koydu

KOCAELİ (İGFA) - Tacikistan Büyükelçisi ve beraberindeki heyeti ağırlayan Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Başkanı Necmi Bulut, pandeminin Tacikistan ile daha fazla ticaret yapmaya engel olamayacağını söyledi. “Pandemi biterse yüz yüze, bitmezse de online olarak iki ülke iş insanlarını mutlaka ticaret masasında buluşturmayı istiyoruz" diyen Başkan Bulut, üyelerin ihracatlarına daha fazla etki etmemesi için güvenli limanlar aradıklarını söyledi.

Tacikistan Büyükelçisi Mahmadali Rajabiyon, Tacikistan İstanbul Başkonsolosu Murod Saidzoda, Tacikistan Büyükelçiliği Müsteşarı Parviz Sodiqi ve DEİK Tacikistan Türk Konseyi Başkanı Cihangir Saatçioğlu’nu ağırlayan KOTO Yönetimi, iş insanlarının Tacikistan işe iş ilişkileri masaya yatırıldı. İki ülke Cumhurbaşkanı tarafından açıklanan 1 milyar dolar ticaret hedefini hatırlatan Başkan Bulut, KOTO olarak gerekli tüm çalışmaları yapmaya hazır olduklarını kaydetti.

Tacikistan Büyükelçisi Mahmadali Rajabiyonda, Tacikistan’ın Pakistan, Hindistan ve İran ile komşu olmasına rağmen en fazla ihracatı Türkiye ile yaptıklarını ifade ederek ülke ekonomisine dair önemli bilgiler verdi. Görüşmede, 2 ülkenin Sanayi Bakanlığı tarafından üzerinde çalışılan, Türkiye’nin Tacikistan’da yürütülen kümelenme çalışmalarına mentorluk etmesi, Vergi, Gümrük, Teşvik mekanizmaları, Tacikistan’ın Türkiye vatandaşlarına uyguladığı vize politikası, sektör eşleştirmeleri, Tacikistan’ın kimya, temizlik malzemeleri ve alüminyum öncelikli sektörlerindeki talepleri görüşüldü.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...