Kiev'de Dev Patlama: Rusya Füze Tesisini, Ukrayna Dev Rafineriyi Vurdu!
Ukrayna’nın başkenti Kiev’de meydana gelen şiddetli patlamanın ardından Rusya Savunma Bakanlığı, bölgedeki kritik bir askeri sanayi tesisini hedef aldıklarını açıkladı. Ukrayna ise yanıt olarak Rusya topraklarının 1000 kilometre derinliğindeki stratejik petrol rafinerisini vurduğunu duyurdu.
Rusya: Kiev'deki "Fire Point" Tesisini İHA'larla Vurduk
Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Kiev bölgesinde seyir füzeleri için kimyasal madde üretimi yapan "Fire Point" askeri sanayi tesisinin İHA'lar ile vurulduğu aktarıldı.
Ayrıca aynı bölgede Ukrayna ordusunun seyir füzesi parçaları ile füze yakıtlarını depoladığı lojistik merkezlerin de hedef alınarak imha edildiği belirtildi.
Ukrayna'dan 1000 Kilometrelik Misilleme: Dev Rafineri Alevler İçinde
Saldırıların ardından açıklama yapan Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya'nın Yaroslavl bölgesinde yer alan ve ülkenin en büyük tesislerinden biri olan Slavneft-YaNOS petrol rafinerisine İHA saldırısı düzenlediklerini duyurdu.
Zelenski açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
"Mesafe, cephe hattından 1000 kilometre. Rusya'nın Karadeniz'deki savaşına karşı haklı yanıtlarımız oldu. Ruslar, kendi savaşlarının nasıl bir şey olduğunu hissetmeli."
Engels Hava Üssü'ndeki Tu-95MS Uçağı da Hedef Alındı
Zelenski ayrıca Ukrayna ordusunun, Rusya'ya ait nükleer kapasiteli kruz füzeleri taşıyan Tu-95MS stratejik bombardıman uçağına Engels kentindeki hava üssünde saldırı gerçekleştirdiğini belirtti.
Yıllık 15 milyon ton petrol işleme kapasitesine sahip Slavneft-YaNOS rafinerisinin vurulması, Rusya'nın havacılık ve motor yakıtı tedarik zayıflığı yaşaması açısından kritik bir hamle olarak değerlendiriliyor.