reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
15
sivas360 Gündem “İki Fidan Birlikte Büyüyor”

“İki Fidan Birlikte Büyüyor”

İlimizde orman varlığını artırmak ve fidan kültürünü aşılamak amacıyla Sivas Orman İşletme Müdürlüğü, çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.

Doğayı yeşillendirmek için Sivas’ın her karış toprağında fidan dikimine önem veren Sivas Orman İşletme Müdürlüğü, Sivas Valiliği himayelerinde başlatılan “İki Fidan Birlikte Büyüyor” projesi kapsamında, Tavra Deresi Ağaçlandırma Sahasında 2020'de her doğan bebek için 8 bin adet fidanı, toprakla buluşturdu. Projeyle, her doğan bebeğin kendisiyle beraber adına dikilen fidanları da büyüyecek.

-Fidan Belgesi Gönderilmeye Başlandı

Sivas Orman İşletme Müdürü Sefa Duman, projeye katılan ailelere, doğan bebeklerin isimlerinin yer aldığı “İki Fidan Birlikte Büyüyor” belgelerinin adreslere gönderilmeye başlandığını söyledi. Projeye destek veren ailelere teşekkürlerini ileten Duman, “Valimiz Salih Ayhan önderliğinde ilimizde ağaçlandırma seferberliği çalışmalarımıza devam ediyoruz. Doğanın korunması noktasında gelecek nesillere yeşil bir doğa bırakmak için azim ve kararlılıkla sahada fidanları dikmeye devam edeceğiz.” dedi.

-Proje 2021 Yılında da Uygulanacak

Sivas Valisi Salih Ayhan’a, “İki Fidan Birlikte Büyüyor” projesi kapsamında bizzat fidan dikimlerine katılarak, projeyi yakından takip etmesinden dolayı teşekkür eden Orman

İşletme Müdürü Sefa Duman, projenin 2021 yılında da uygulanacağını, fidan dikimlerine ise Serpincik bölgesinde devam edileceğini söyledi.

-Sarıçam Ağaçlarının Bakımları Yapıldı

Diğer yandan Sivas Orman İşletme Müdürlüğü, Yıldızeli Orman İşletme Şefliği sınırları dâhilinde sarıçam gençleştirmesi, toprak işlemesi ile çit ihatası çalışmaları gerçekleştirdi.

Sivas Orman İşletme Müdürü Sefa Duman, “Akpınarbeleni mevkiinde bulunan 662 ve 663 numaralı bölmelerde çap boy artımını tamamlayarak idare süresini doldurmuş, olgunluk çağına ulaşmış ve ormanda sürekliliği sağlamak, gelecek nesillere daha iyi ormanlar bırakmak amacıyla, gençleştirilmesi zorunlu

hale gelmiş 68,9 hektar sarıcam orman alanında Tabii (Doğal) Tensil (Gençleştirme) çalışması yapılmıştır.” dedi.

Sarıçam ağacının olduğu lokasyona yeterli sayıda tohum ağacı bırakarak kapalılık derecesini 0,5-0,7 arasına getirdiklerini anlatan Duman, “Meşceredeki ağaçlardan dökülen tohumlardan ve tohum takviyesi yaparak yeni gençliğin gelmesine ortam hazırlanmıştır. Gelen genç fertlerin daha iyi gelişim göstermesi için tam alanda toprak işlemesi yapılmıştır. Ayrıca hayvan baskısından korumak için tel çit ihatası çekilerek çalışmalar tamamlandı. Bize emanet edilen ormanların sürekliliği ve sürdürülebilirliği için, doğal yolla gençleştirerek gelecek nesillere daha yaşanabilir ortamlar sağlanmış olacaktır.” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...