Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
7°

Fatma Betül Sayan Kaya adliyeye geldi: Gözlükleri dikkat çekti

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen fon soruşturmasında yeni bir gelişme yaşandı.

Fatma Betül Sayan Kaya adliyeye geldi: Gözlükleri dikkat çekti

Fatma Betül Sayan Kaya adliyeye geldi: Gözlükleri dikkat çekti

Fatma Betül Sayan Kaya ve eşi İlyas Kaya, soruşturma kapsamında şüpheli sıfatıyla ifade vermek üzere Çağlayan Adliyesi'ne geldi.

Fatma Betül Sayan Kaya ve eşi İlyas Kaya, adliyeye vatandaş girişinden giriş yaptı. Aynı saatlerde eski Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı İbrahim Ömer Gönül de ifade vermek üzere adliyeye geldi. Üç ismin savcıya şüpheli sıfatıyla ifade vereceği öğrenildi.

Gazetecilerin Sorularını Yanıtsız Bıraktı

Adliye girişinde basın mensuplarının sorularıyla karşılaşan Fatma Betül Sayan Kaya, gazetecilerin yönelttiği "163 milyonu nereden temin ettiniz?" sorusunu yanıtsız bıraktı. Kaya ve eşi, basın mensuplarına herhangi bir açıklama yapmadan adliyeye geçti.

500 Dolarlık Gözlüğü Gündem Oldu

Soruşturma kapsamında adı gündeme gelen Kaya'nın adliyeye gelirken taktığı gözlük de dikkat çekti. Yaklaşık 500 dolar değerinde olduğu belirtilen ünlü bir markaya ait gözlük, sosyal medyada konuşulan konular arasında yer aldı.

Daha Önce de İfade Vermişlerdi

Fatma Betül Sayan Kaya ve eşi İlyas Kaya, soruşturma kapsamında 7 Ekim'de de ifade vermişti. İlk ifadelerinde hisse alım satım işlemleriyle ilgili herhangi bir özel bilgi veya yönlendirme almadıklarını öne sürmüşlerdi.

Kaya çiftine, Özata Denizcilik hisselerinde gerçekleştirdikleri alım satım işlemleri ve bu işlemlerin ardından yaşanan para hareketleri sorulmuştu.

İlyas Kaya, nisan ayında yaklaşık 150 bin lot Özata Denizcilik hissesi satın aldığını, hisselerin bir bölümünü ağustos ayında, kalanını ise eylül ayında sattığını belirtmişti. Fatma Betül Sayan Kaya da aynı dönemde yaklaşık 250 bin lot hisse aldığını ve eşiyle benzer tarihlerde satış gerçekleştirdiğini ifade etmişti.

Çift, hisse satışlarından elde ettikleri paranın bir bölümünü kısa süreliğine yatırım fonlarında değerlendirdiklerini savunmuştu.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız